Slavko Petrović

“Nadam se da ćemo konačno uzeti ta tri boda”

nogomet
10.09.2016.
u 08:00

Nogometaši Željezničara u 8. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici dočekuje ekipu Krupe, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

Euforija

Novi trener Željezničara Slavko Petrović kazao je kako je idući protivnik “plavih” zbog dobrih rezultata u euforiji.

- Njihova euforija opravdana je jer su već uzeli 11 bodova. Riječ je o ozbiljnoj momčadi koja je pretežno domaćinska, dok je u gostima situacija drugačija. Ostalo im je mnogo igrača iz prošle sezone, pojačali su se onima čiji su klubovi ispali iz lige, ali su ti igrači bili nositelji u svojim klubovima. Pobijediti Slobodu 3:0 bez dva standardna igrača je velika stvar. Krupa je klub koji je do sada postigao najviše golova - kazao je Petrović.

Prema njegovim riječima, ekipa je u stanci prvenstva “pakleno radila” na popravljanju fizičke spremnosti.

- Neki igrači osjetili su veliki umor, zbog čega smo posljednje treninge prilagodili tome. Igrači su prihvatili ovaj novi sustav rada, nikakvih problema nije bilo. Od svoje ekipe očekujem da na teren izađe s više samopouzdanja. Za pobjedu nam treba kombinacija prvog poluvremena protiv Viteza u prijateljskoj utakmici i drugo protiv Čelika u prvenstvu. Nadam se da ćemo konačno uzeti tri boda - kazao je Petrović.

Govoreći o svom prijemu u novoj sredini srbijanski stručnjak je izjavio da je u Sarajevu dočekan “iznenađujuće pozitivno”.

Nogometno ozračje

- Ovdje se osjeti nogometno ozračje, narod je zaljubljen u nogomet i oduševljen sam onim što sam zatekao. Nadam se kako će nas i publika podržati, momčadi je to jako potrebno. Momci koji su sada tu imaju karakter, pokazali su ga u ovih 13 dana koliko smo trenirali i dobro će im doći da izađu iz ovoga jači - kazao je Petrović.

Kapetan Željezničara Aleksandar Kosorić rekao je kako je iza ekipe “katastrofalno razdoblje”, ali je stanka iskorištena da igrači rade na fizičkoj spremi, taktici i ozračju.

- Rezultati diktiraju ozračje i zato je jako važno da pobijedimo Krupu. Već sam imao priliku igrati protiv Krupe prošle godine u Kupu, a tada sam vidio da to nije naivan protivnik koji igra napadački. Nama je potrebna ozbiljnost, dat ćemo sve od sebe da sutra dođemo do pobjede. Krajnje je vrijeme da gosti prekinu odnositi bodove s Grbavice - kazao je Kosorić.

Igrači Željezničara trenutačno zauzimaju osmo mjesto na tablici s osam bodova, s po dvije pobjede i remija te tri poraza, dok je Krupa četvrta s 11 bodova, tri pobjede te po dva remija i poraza. Susret Željezničar - Krupa igra se u subotu s početkom u 19.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije