tenis

Nadal nadigrao Đokovića za 13. naslov u Roland Garrosu!

Foto: Reuters
1/2
11.10.2020.
u 18:12

Nevjerojatni Rafael Nadal osvojio je 13. titulu u Roland Garrosu svladavši u finalu prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5.

Konačno jedan lakši gem za Đokovića koji je na otvaranju trećeg seta poveo 1:0. Nakon što je Nadal dobio sljedeći gem za 1:1, Đoković je uspješno položio prvi test u ovoj dionici, spasio je break-loptu Nadala i zadržao svoj servis za vodstvo 2:1. Nadal dobiva svoj servis i ponovno kreće furiozno, ima 40-0 na Đokovićev servis, koristi prvu za veliki korak prema 13. naslovu u Parizu, javlja HRT.

Ipak, uslijedio je pritisak Đokovića, prvi tenisač svijeta koristi drugu break-loptu za izjednačenje u trećem setu na 3:3, a potom konačno bez većih poteškoća dobiva svoj servis gem za vodstvo od 4:3. Nastavlja s pritiskom, ali Nadal stiže do 4:4 i dva gema ga dijele do 13. titule. Težak gem pripao je Đokoviću, Nadal je imao break loptu za veliko vodstvo, no prvi tenisač svijeta uspio se othrvati napadima i vodi 5:4. Nakon što je Španjolac izjednačio na 5:5, sljedeći gem donio je katastrofalan rasplet za Đokovića koji je dvostrukom pogreškom 'darovao' Nadalu servis za meč! 'Kralj zemlje' uzeo je ponuđeno i asom zapečatio svoju 100. pobjedu u Parizu stigavši do nevjerojatne 13. titule u Roland Garrosu.

Nadal je bolje krenuo u susret, napravio je odmah break na početku, a zatim ga i potvrdio, uz manje poteškoće, u sljedećem gemu na svojem servisu. U trećem gemu Đoković je ponovno izgubio svoj servis, loš ulazak u meč prvog tenisača svijeta. 

U četvrtom gemu Đoković je imao nekoliko break-prilika, no Nadal je sačuvao svoj servis. Treći put je izgubio početni udarac Đoković u petom gemu, Španjolac briljantan na početku, sa 6:0 je uzeo prvi set. 

Trideset minuta prije početka susreta počela je padati kiša i zatvara se krov na središnjem terenu u Parizu.

Povijesno rivalstvo ispisat će novu stranicu na terenu Philippe-Chatrier, ovo je njihov 56 međusobni okršaj u kojima je Đoković uspješniji s 29 pobjeda. Ipak, na zemlji Nadal ima 17 pobjeda, a Đoković sedam.  

Đoković traži svoj drugi Roland Garros, a Nadal čak 13., na zemljanim terenima u Parizu ima 99 pobjeda i samo dva poraza.

U finalima Grand Slam turnira ova dvojica međusobno su igrala osam puta, svaki je osvojio po četiri naslova. Na vječnoj ljestivici osvajača Grand Slam turnira i dalje vodi Roger Federer s 20, slijedi ga Nadal s 19, dok je Đoković na 17.

Ako Nadal pobijediti prvi put će se izjednačiti s Federerom po broju osvojenih Grand Slam naslova, dok će, u slučaju pobjede srpskog tenisača, Đoković postati prvi tenisač u "Open Eri" koji je sve Grand Slamove osvojio barem dva puta. Prije "Open Ere" to je uspjelo tek Royu Emersonu i Rodu Laveru.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije