Košarkaški klub Ljubuški

Na ponos Ljubuškom i Hercegovini

07.08.2017.
u 13:24

Kad smo u prošlom broju Glasnika razgovarali s Marijom Škegrom, čovjekom koji jednostavno živi košarku, prilog se mogao nasloviti “Opstaju s poteškoćama”. U međuvremenu se situacija stubokom izmijenila pa bi se prilog mogao nazvati “Perspektiva je stvorena!”. U prvom prilogu Škegro se požalio na činjenicu da sve utakmice moraju igrati u gostima izražavajući nadu da će konačno Gradska dvorana u Ljubuškom dobiti stropne koševe. U međuvremenu Ljubuškom se dogodio Mini Basket Fest Košarkaške akademije Herceg Bosne koji je jednostavno “povukao” rješavanje problema pa se stanje ubrzano izmijenilo. Da je klub čvrst i žilav, Mario Škegro, tajnik i trener, ilustrira podacima.

Uređeni tereni

- Uspješno smo odradili sezonu unatoč problemima. U prvom dijelu sve smo utakmice igrali u gostima, očekujući bolju situaciju u drugom. Nismo uspjeli riješiti pitanje dvorane pa smo povremeno bili domaćini u okolnim mjestima - Čapljini, Grudama, Širokom Brijegu. Najvažnije je što smo sve utakmice odigrali, što nije mala stvar, bez dvorane, odnosno bez koševa. Zadovoljni smo i rezultatima, predkadeti su imali 16 pobjeda i 10 poraza, kadeti 7 pobjeda i 17 poraza, a juniori 8 pobjeda i 10 poraza - navodi tajnik - trener koji je, uz Marina Bubala, radio s mladim košarkašima.

Zaslugom Mini Basket Festa “otkočilo” je u lipnju, uređeni su sportski tereni, a osvojeno prvo mjesto dalo je dodatni poticaj. Na Mini Basket Festu nastupili su djevojčice i dječaci 2004. godište i mlađi koji nemaju ligaško natjecanje. Bilo je to svojevrsno otvoreno prvenstvo Herceg Bosne na kojem su sudjelovala 22 kluba s više od 350 mladih.

- Za domaćinstvo tako velikom natjecanju trebalo je pripremiti infrastrukturu, pet košarkaških terena. Taj problem smo riješili obnavljanjem terena na Gračinama, terena uz Gimnaziju, pa terena Osnovne škole na Gračinama, u gradsku dvoranu montirali smo koševe, a pomične koševe iz dvorane, koji su oštećivali parket, prenijeli na Sportski centar. Time smo na Sportskom centru dobili najbolji košarkaši teren na otvorenom na kojem se mogu igrati čak i službene utakmice, dok smo u dvorani dobili koševe koji se spuštaju s krova. Svu infrastrukturu smo praktično riješili u mjesec-dva. Na tome sam posebno zahvalan Općini koja je imala razumijevanja, sponzorima te upravi na čelu s Tonijem Kraljevićem.

Ulog za budućnost

Slučaj KK Ljubuški je na kraju ispao lijepa sportska priča u kojoj su strpljivost i entuzijazam doveli do pomaka koji otvara potpuno nove perspektive. Da je to ulog u budućnost ljubuškog sporta i šire, govori sadašnja preokupacija tajnika Škegre: - Sada je situacija čista, pred nama je perspektiva. Trenutačno se bavimo razmišljanjem kako stvoriti ekipu za seniorsko natjecanje. Uskoro ćemo početi s pripremama i slaganjem momčadi, od juniorske pravit ćemo seniorsku ekipu. Nemamo rezultatskih imperativa. Želja nam je stvoriti stabilan košarkaški pogon u kojem će se znati tko što radi. Jedino u iznimnim uvjetima u slučaju neke posebno nadarene generacije, kao što je naše 2004. godište, strašna generacija, razmišljali bismo o nečem višem.

Uglavnom, proljeće 2017. treba upisati u anale ljubuške košarke, stvoreni su uvjeti za normalno funkcioniranje tog sporta u gradu hercega Stjepana. Kad to kažemo, onda treba imati na umu da se otvoreni teren na Sportskom centru može koristiti 9 mjeseci godišnje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije