TAKO JE!

Na ponos cijele Hrvatske: Mektić i Pavić u finalu Wimbledona!

Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.07.2021.
u 18:02

Splićaninu i Zagrepčaninu je to bio već četvrti ovosezonski susret s istim protivnicima i četvrta pobjeda

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić ušao je u finale Wimbledona srušivši Rajeeva Rama i Joea Salisburyja 7:6 (3), 6:3, 6:7 (2), 7:6 (5)! 

Splićaninu i Zagrepčaninu je to bio već četvrti ovosezonski susret s istim protivnicima i četvrta pobjeda. Meč je trajao tri sata i 22 minute, a u finalu će igrati protiv boljih iz susreta Granollers/Zeballos i Bolelli/Gonzalez.

Ovo je već treći puta u zadnja četiri izdanja turnira da Hrvatska ima predstavnika u finalu. Mektić je u karijeri igrao samo jedno Grand Slam finale, dok je Pavić osvojio dva Grand Slama u konkurenciji muških parova, slavio je 2018. godine na Australian Openu te US Openu 2020. godine.   

U sezoni za pamćenje, Mektić i Pavić su izgubili samo pet mečeva, osvojili su sedam naslova, a ovo im je prvo zajedničko Grand Slam finale.

"Koji vam je recept, mislite li nam otkriti i kada ću ja igrati u paru s nekim od vas?", upitao ih je prije par dana i svjetski broj jedan, Novak Đoković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?