Uspješna premijera Širokog

Musina momčad svladala trećeligaša Mostar (5:0), sljedeći protivnik Osijek

Siroki Brijeg
24.01.2016.
u 07:00

Prvu (i jedinu) prigodu imali su Mostarci u šestoj minuti utakmice, kada je Rodin bio brži od obrane domaćih, ali je negdje ‘zagubio’ loptu

Nogometaši Širokoga Brijega premijerni su ovogodišnji nastup upriličili na Blatu protiv simpatične momčadi trećeligaša Mostara. Po zubatom suncu na pomalo klizavu travnjaku Musini su izabranici zabilježili rutinsku 5:0 pobjedu, koja je mogla biti i znatno veća.

Wagner “načeo” Mostarce

Prvi je pogodak zabio stari majstor Wagner (14), onda se u 44. i 45. minuti Ajayi s dva pogotka iskupio za prethodna 2 – 3 promašaja iz tzv. “stopostotnih” prigoda.

Na početku nastavka, u 48. minuti susreta, Crnov je pogodio za 4:0, što mu je bio prvi pogodak od kada je stigao na Pecaru. Priču je zaključio Ćorluka u 84. minuti za konačnih 5:0.

Od brojnih prigoda koje su imali Širokobriježani, izdvojit ćemo tri pogođene vratnice (Sesar, Kožulj, Crnov). Ipak, prvu (i jedinu) prigodu imali su Mostarci na samome početku, u šestoj minuti utakmice, kada je Rodin bio brži od obrane domaćih, ali je negdje zagubio loptu.

Kako je trener Širokog Brijega Slaven Musa i najavio, po 45 minuta odigrali su svi njegovi (zdravi) igrači. Do odmora igrali su: Bilobrk, Karačić, Barišić, Brekalo, Pandža, Landeka, Sesar, Ajayi, Wagner, Menalo i Krstanović, a u nastavku: Soldo, Ćorluka, Marković, Ćorić, Kožul, Kožulj, Pehar, Baraban, Ivanković, Crnov, Buhač. Treći vratar Marić, te braniči Špikić i Bralić, kao i napadač Kresinger nisu ulazili u igru.

Bez grubih prekršaja

Trener Mostaraca Sejo Rebac povjerenje je ukazao sastavu: Gabrić, Lekaj, Vlaisavljević, Marić, Đurasović, Sedlarik, Bokšić, Pudar, Grozdanić, Golemac, Ništović (Milavić, Vejzović, Šikalo, Perić, Bulić, Šunjić). Njegova je momčad bila u prigodi igrati “na svježinu” jer još nije počela pripreme, pa nismo sigurni je li ova činjenica Mostarcima bila hendikep ili prednost.

Uočili smo tek da na utakmici nije bilo ni jednoga namjernog grubog prekršaja, pa su izostale ozljede, česte u pripremnom razdoblju.

Što se tiče domaćega sastava, novost je što su drugo poluvrijeme na braničkim pozicijama igrali Kožul i Ćorić.

Igra je bila takva, da su uglavnom bili besposleni:

-I to treba znati, objasnio nam je Ćorić po završetku utakmice. On je navikao igrati desno, uspješno na beku ili krilu. Kožul je pak zadnji vezni, ali već je više puta uspješno igrao braniča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije