Široki na Grbavici

Musa: Nećemo se zatvoriti na Grbavici

BiH; 23.01.16. Siroki, Blato, Pripremna utakmica Siroki-Mostar Snimio:Stole Lasic
28.02.2016.
u 07:00

Spremni, odmorni, zdravi i optimistični nogometaši Širokoga Brijega otputovali su jučer na Grbavicu na dvoboj protiv Željezničara, piše Večernji list BiH.

Lakši trening pred put

Uoči odlaska održali su lakši trening, nakon kojeg je trener Slaven Musa bio raspoložen:

- Napokon je došlo vrijeme da nakon dugačkih priprema odigramo prvu službenu utakmicu. Muči me jedna “sitnica” – kojih 18 igrača upisati u zapisnik, a koje poslati na tribine. Svi su spremni, nema ozlijeđenih, nema dvojbi oko početnih 11. Želimo nastaviti niz pozitivnih rezultata protiv Željezničara, koji jako cijenimo. Gledao sam jesenas Željezničar na Pecari (1:1) s tribina, a gledao sam ga i nedavno u Antalyji gdje se kao i mi pripremao za proljeće, kazao je trener Širokog Brijega Slaven Musa.

Spomenutu prvenstvenu utakmicu u 4. kolu s klupe Širokoga tada je vodio Davor Mladina. Musa se na Pecaru vratio nakon sedam odigranih prvenstvenih kola, odnosno nakon poraza Širokog Brijega u Zenici 9. rujna (1:2). Dakle, Musa je nakon toga vodio momčad na 11 prvenstvenih utakmica, te tri u Kupu BiH. Niti na jednom od tih 14 susreta Široki nije poražen (10 pobjeda i četiri neodlučene igre, uz gol razliku 33:5):

- Nema razloga da tako ne nastavimo. Ali, svjesni smo kako nas sigurno čeka teška utakmica na Grbavici. Domaćin će tražiti pobjedu, podržan sa sigurno punih tribina. Željezničar se zimus pojačao više od svih ostalih premijerligaša, jer doveo je petnaestak igrača. Posebice su opasni Lendrić, te bivši reprezentativci Stevanović i Bekrić. Ako je domaćinu nešto hendikep, to je nedovoljna uigranost. No, to ne mora biti odlučujuće...

Musa kaže kako njegova momčad neće igrati zatvoreno, nego će preuzeti dio rizika i pokušati napadačkom igrom osvojiti sva tri boda. Kada nam je prije tri dana govorio o sastavu, rekao je kako će jedan od trojice srednjih braniča (Brekalo, Bralić, Pandža) ostati na klupi, te da na lijevom boku Barišić ima “sitnu” prednost pred Markovićem. I za mjesto dvojice zadnjih veznih spomenuo je tri kandidata (Sesar, Kožulj, Pehar).

Široki uspješniji

Za pretpostaviti je dakle da će početna jedanaestorica Širokog na Grbavici biti: Soldo – Ćorić, Brekalo, Bralić, Barišić – Kožulj, Pehar – Baraban, Wagner, Crnov – Krstanović.

Nećemo kalkulirati oko imena sedmorice igrača koji će sjediti na klupi, jer kandidata ima i previše.

Recimo da su od uspostave zajedničke Premijer lige BiH Željezničar i Široki Brijeg odigrali “bezbroj” prvenstvenih, kupskih i prijateljskih utakmica. Računajući samo prvenstvo, dva vječna suparnika sudarila su se 27 puta. Široki je pobijedio 14 puta, Željezničar 10 puta, a tri puta nije bilo pobjednika. Zanimljivo je da su sve tri neodlučene utakmice tri posljednje (0:0, 1:1, 1:1). Široki je postigao 37 pogodaka, Željezničar 29. Široki je do sada tri puta slavio na Grbavici (1:0, 1:0, 3:0), Željezničar samo jednom na Pecari (1:0). Željezničar je posljednji put savladao Širokobriježane (2:1) u sezoni 2012./2013. No, sve ovo je “šuplja” statistika, koja malo ili ništa ne znači, jer danas se igra nova utakmica. Široki bi pobjedom zadržao izglede za naslov, a Željezničar bi se osvajanjem tri boda i sam umiješao u borbu za vrh. Širokom bi i bod puno značio pred derbi 20. kola protiv Zrinjskog, koji se igra na Pecari. Kad bi danas i Široki i Zrinjski pobijedili, sigurno bi međusobni dvoboj privukao na Pecaru rekordan broj navijača:

-Jedva čekam utakmicu. Jer, stanka je bila dugačka i dosadna. Od gostovanja, najviše volim igrati na Grbavici, bio sam tamo 7 – 8 puta. Pamtim tek jedan poraz (0:1), gol je zabio Svraka. Taj nam je stalno zabijao. Srećom, više ne igra. Idemo na pobjedu, ali ni bod ne bi bio loš, kaže visoki Slavko Brekalo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije