HAZARD SE OPROSTIO

Momčad mu se raspala nakon remija s Hrvatskom, a sada će moći uživati u pivu

Eden Hazard i modrić
DPA/PIXSELL
11.10.2023.
u 09:20

Bivši kapetan Belgije Eden Hazard ostavio je velik trag u nogometu, a sada se oprostio od profesionalne igračke karijere

Prije gotovo godinu dana, na Svjetskom prvenstvu u Kataru, belgijska nogometna reprezentacija praktički se raspala. Svađe, nesuglasice, pa čak i navodna tučnjava, koštale su ih rezultata. Neki od igrača već su tada najavili reprezentativnu mirovinu i otišli, a jedan od njih bio je i Eden Hazard (32). Bivši kapetan Belgije sada se odlučio oprostiti od igračke karijere sveukupno. U dokumentarcu “Believe” o njihovoj nacionalnoj vrsti, čiji su isječci objavljeni prošlog mjeseca, dao je naslutiti da je potpuni kraj karijere vrlo blizu, a sada je to potvrdio na društvenim mrežama.

U isječcima iz dokumentarnog filma prikazana je njegova izjava: “Malo-pomalo, vrijeme je za uživanje u životu uz obitelj, prijatelje i poneko pivo.”

Ostvario sam svoj san

Sada će za takve stvari uistinu imati vremena jer nakon 16 godina odlučio je da je karijera profesionalnog nogometaša prošlost. Ovu odluku donio je nekoliko mjeseci nakon što mu je istekao četverogodišnji ugovor s Real Madridom.

– Morate poslušati samog sebe i stati u pravom trenutku. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam zaključiti svoju karijeru profesionalnog nogometaša. Ostvario sam svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima diljem svijeta. U karijeri sam imao sreće raditi sa sjajnim trenerima i suigračima, hvala im svima i nedostajat ćete mi – napisao je Hazard na društvenim mrežama i nastavio odavati počast svojoj obitelji i obožavateljima.

Igrač je to koji je s Belgijom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2018., a zadnji reprezentativni nastup bio mu je u Kataru 2022., kada je igrao tri minute u remiju s Hrvatskom (0:0) u grupnoj fazi. Taj susret njegovu je reprezentaciju izbacio s tunira.

Za A-vrstu je odigrao 126 utakmica i postigao 33 gola, a tijekom klupske karijere nosio je dresove Lillea, Chelseaja i na kraju Real Madrida.

Najveći je trag ostavio u londonskom klubu za koji je igrao od 2012. do 2019. godine, upisao je u tom periodu ukupno 352 utakmice i 110 golova uz 92 asistencije. Na Otoku je dvaput osvojio naslov državnog prvaka, ali i Europsku ligu te FA kup i Liga kup.

Kraj igranja dočekao je u kraljevskoj momčadi s kojom je osvojio dva prvenstva i naslov u Ligi prvaka (2021./22.). U Realu se, doduše, nije naigrao i mnogi smatraju da je najveći promašaj kluba, eru su mu obilježile ozljede i nepovjerenje trenera, odigrao je samo 76 utakmica.

Oproštaj u dvije rečenice

Real Madrid se od Belgijca na svojoj službenoj stranici oprostio s dvije rečenice. – Real Madrid želi iskazati zahvalnost i poštovanje igraču koji je u četiri sezone u našem klubu osvojio Ligu prvaka, klupski SP, europski i dva španjolska superkupa, dva naslova prvaka i jedan Kup kralja. Real Edenu i njegovoj obitelji želi sve najbolje u budućnosti.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?