Modrića zovu 'djed', a danas bi mogao ispisati nogometnu povijest

Luka Modrić
Isabel Infantes/REUTERS
28.10.2023.
u 09:08

Hrvatski veznjak Luka Modrić još jednom bi mogao ispisati nogometnu povijesti i to tko zna po koji put. Naime, danas od 16.15 sati Real Madrid ide u goste Barceloni, bit će to 255. El Clásico, a mogao bi biti poseban baš za Modrića.

Prema pisanju španjolskih medija, hrvatski kapetan započet će taj susret s klupe za pričuve, no to ne znači da neće dobiti priliku.

 – Bude li nastupio u utakmici protiv Barcelone, postat će najstariji nogometaš koji je nastupio u El Clásicu – piše Mundo Deportivo o legendi Reala i vatrenih i naziva ga "djed El Clásica".

Rekord trenutačno drži nekadašnji golman Reala Paco Buyo za kojeg pišu:

– Još jedan velikan Realove povijesti koji je u sezoni 1995./96. zaigrao 10. veljače u dobi od 38 godina i 28 dana. U porazu od Barcelone golove su mu zabili Luís Figo i dva Meho Kodro.

Bude li nastupio, Luka Modrić će imati 38 godina i 47 dana te će se tako podići će tu letvicu još više u sezoni u kojoj nije previše istaknut, dodaje spomenuti medij.

Osim toga, dobije li i jednu sekundu u tom derbiju, hrvatski čarobnjak baš će u El Clásicu odigrati svoju 500. utakmicu u Realu i tako ući u njihov klub 500. Bio bi mu to i 32. nastup u španjolskom derbiju, što bi značilo da trenutačno ima najviše nastupa u toj utakmici među aktivnim igračima u obje momčadi.

Legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović za As je prognozirao 2:1 pobjedu Real Madrida pa dodao:

– Real dobiva utakmice, ali ne sviđa mi se kako igra. Prilično je zbrkano i dopustite mi da objasnim: Ancelotti je bio prilično uspješan sa sustavom s kojim je uvijek igrao u Madridu, ali ove godine ga je promijenio kako bi napravio mjesta za Bellinghama i mlade. Trenutačno ide dobro, ali da vidimo koliko će trajati. Mislim da on ne vjeruje u ovaj sustav i radi stvari koje mi se ne sviđaju.

Real je trenutačno prva momčad na tablici španjolskog prvenstva, Barcelona je treća s bodom manje.

Ono što veseli katalonsku momčad jest što je domaćin ovom derbiju, ali i činjenica da je trener Xavi Hernández uvjeren da će oporaviti najmanje tri igrača uoči Clásica. U posljednjoj sesiji prije utakmice protiv Real Madrida pridružili su se Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Jules Koundé i Pedri, dok i Raphinha trenira s grupom.

– Motiviran sam. Ljudi su uzbuđeni. Kod kuće nam ide jako dobro. Ovo će biti vrlo zahtjevan ispit, moramo kontrolirati svoje emocije. Real Madrid napada na neki svoj način, moramo biti oprezniji s njima, ali bit ćemo hrabriji. Nećemo mijenjati ni model ni filozofiju: bit ćemo odvažni i pokušati dominirati s loptom. Ova utakmica predstavlja puno, to je klasik, svi igrači diljem svijeta žele igrati – rekao je Xavi u najavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije