Nije uspjelo mnogima

Modrić se želi umiroviti u Realu: Dolazak ovdje bio je poput sna

Luka Modrić
Guliver Image/Getty Images
19.12.2017.
u 15:33

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić vjeruje da njegov Real Madrid može pobijediti Barcelonu u subotu u najvećem derbiju španjolskog nogometa te da prvenstvo još uvijek nije izgubljeno.

"U dobroj smo formi i zadovoljni što nas čeka ta velika utakmica prije Božića. Spremni smo i raspoloženi za odigrati jednu veliku utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti te se približiti na tablici Barceloni," rekao je Modrić u utorak u Madridu, prenosi Goal.

U subotu se na madridskom stadionu Santiago Bernabéu igra posljednja utakmica prije zimske stanke. Kada se vječni protivnici sudare, vodeća Barcelona će pokušati povećati prednost od 11 bodova nad četvrtoplasiranim Realom koji ima utakmicu manje.

"Bitno je da u toj utakmici budemo ujedinjeni, da odigramo kao momčad i da razumijemo način igre u tom susretu. Važno je da budemo ujedinjeni. Nadalje, Barceloni ne smijemo ostaviti puno prostora jer ako ga ostavimo, oni imaju igrače koji to znaju kazniti," kaže Luka, koji vjeruje da Real može obraniti naslov u La Ligi.

"Dat ćemo sve od sebe da nadoknadimo bodovni zaostatak. Osim toga cilj nam je osvajanje Lige prvaka i španjolskog kupa," naglasio je najbolji igrač Svjetskog klupskog prvenstva završenog u subotu u Abu Dabiju.

"Navijači su uvijek uz nas i sada će nas podržati. Stvorit će sjajnu atmosferu i na tribinama dati sve od sebe baš kao i mi na terenu," dodao je Modrić koji ističe da su suigrači i on gladni pobjeda premda su u 2017. godini osvojili rekordnih pet trofeja - Svjetsko klupsko prvenstvo, Europski superkup, Španjolski superkup, Ligu prvaka i prvenstvo.

"Nije mi teško biti gladan pobjeda jer je moj karakter takav. Uvijek želim više. Premda sam zadovoljan onime što sam postigao uvijek tražim više. Dok traje treba uživati u tome," kaže Modrić.

Razmišljajući koji mu je trenutak najdraži od kada je u ljeto 2012. godine obukao bijeli dres Real Madrida, odlučio se za finale Lige prvaka u Lisabonu 2014. godine. Real Madrid je izborio produžetke nakon što je Modrić izveo korner u 93. minuti poslije čega je branič Sergio Ramos zabio glavom za 1-1. Na produžetke je Real Madrid pobijedio s 4-1 i došao do europskog naslova.

"Puno se čekala ta 'Decima', odnosno deseti naslov prvaka Europe, pa bih izabrao to kao najbolji trenutak u Real Madridu. Premda su sve titule koje su došle nakon toga lijepe i nezaboravne," napomenuo je Modrić koji je odigrao 234 utakmice za Real Madrid.

Nakon prve Lige prvaka u Lisabonu još dva puta je s kraljevskim klubom došao do tog trofeja.

"Dolaskom u ovaj klub ispunio mi se san. Nema puno igrača koji su se uspjeli umiroviti ovdje, a to je moja želja. No vidjet ćemo što će biti," rekao je hrvatski reprezentativac kojem ugovor u Madridu istječe u ljeto 2020. godine.

U lipnju u Rusiji počinje Svjetsko prvenstvo gdje će igrati za Hrvatsku u skupini protiv Nigerije, Argentine i Islanda.

"Volio bih s Hrvatskom osvojiti nešto važno," zaključio je Modrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?