hrvatski kapetan

Modrić izabran za nogometaša tjedna Lige prvaka

luka modrić
reuters
14.04.2022.
u 21:21

Modrić je svojim poznatim udarcem vanjskim dijelom stopala dodao loptu za pogodak koji je u utorak navečer pogurao Real Madrid u polufinale Lige prvaka, a klub je dan kasnije priopćio kako se takva dodavanja ne vježbaju na njihovim treninzima.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić izabran je za nogometaša tjedna Lige prvaka temeljem glasova skupljenih na internetskoj stranici UEFA-e, priopćio je u četvrtak organizator tog natjecanja UEFA.

Realov veznjak Modrić proglašen je najboljim igračem (MVP) četvrtfinalne utakmice između Real Madrida i Chelsea, a zatim i igrač tjedna ispred Raula Albiola (Villarreal), Johna Stonesa (Manchester City) i Konstantinosa Tsimikasa (Liverpool). 

Modrić je svojim poznatim udarcem vanjskim dijelom stopala dodao loptu za pogodak koji je u utorak navečer pogurao Real Madrid u polufinale Lige prvaka, a klub je dan kasnije priopćio kako se takva dodavanja ne vježbaju na njihovim treninzima.

"To je nešto prirodno što ima Luka. To se ne trenira. On se rodio s time, živi s time i to koristi," rekao je dužnosnik Real Madrida za Hinu.

Real Madrid je gubio na svom terenu 0-3 od europskog prvaka Chelsea, no onda je Modrić u 80. minuti  atraktivno uputio loptu mladom brazilskom napadaču Rodrygu koji ju je proslijedio u mrežu za 1-3. Time je odveo utakmicu u produžetak u kojem je "Kraljevski klub" zabio za 2-3 pa prošao dalje zbog prethodne pobjede od 3-1 u Londonu.

Utakmicu je pratio Iker Casillas, bivši vratar i kapetan Real Madrida, napomenuvši kako je to neuobičajen način dodavanja lopte.

"Postavio je vanjski dio stopala na način na koji mi to ne bi smo bili u stanju učiniti niti za godinu dana," poručio je preko Twittera. Casillas je ponikao u Real Madridu braneći njegovu mrežu od 2000. do 2015. a sada radi za klupsku zakladu.

Real Madrid je odmah nakon utakmice na svojoj internetskoj stranici objavio video isječak tog dodavanja uz riječi "Majstorsko dodavanje Modrića vanjskom i Rodrygova golčina".

Za vrijeme utakmice je nekoliko poznatih nogometaša komentiralo na društvenim mrežama način dodavanja koje se posljednjih godina ne viđa često u elitnom nogometu.

"Živio nogomet! Modrićeva asistencija godine. Kakva utakmica," napisao je Cesc Fabregas, vezni igrač Monaca koji je nekoć nosio dres Chelsea, Barcelone i Arsenala.

Juan Roman Riquelme, 43-godišnji dopredsjednik argentinskih Boca Juniorsa te bivši ofenzivni vezni Barcelone i Villarreala, istaknuo je: "Lukino dodavanje, frajeru!".

Zašto je udarac kakav je oduševio i publiku na Santiago Bernabéu tako rijedak u današnjem nogometu objašnjava Alvaro Benito, trener podmlatka Real Madrida od 2016. do 2019. godine. On navodi dva razloga.

"Prvi je društveni, odnosno djeca više ne provode vrijeme s loptom na ulici gdje mogu sati izvoditi improvizirane udarce te ih uvježbavati. A drugi je način rada u klubovima gdje ne dopuštaju djeci da tako pucaju," rekao je u razgovoru za udrugu stranih dopisnika u Španjolskoj (ISMAS). 

Smatra kako su se veliki igrači Modrić (36), Lionel Messi (34) i Cristiano Ronaldo (36) kao djeca igrali s loptom što je bilo ključno da razviju talent.

"Dječaci više ne igraju nogomet na ulici. Ja sam čitav dan provodio s loptom. Trenirao bih, a zatim bih nastavio igrati mali nogomet s prijateljima, ili bih sam u nekom dvorištu nabijao loptu u zid. Danas dječaci sjede s tabletima i mobitelima," rekao je.

"Jednom sam kao trener, tijekom istezanja na treningu, upitao dječake iz podmlatka Real Madrida: 'Dečki koliko vi dnevno sati provedete igrajući nogomet?'. Gledali su me u čudu, a onda mi odgovorili: 'Igramo kada dođemo ovdje, na trening'. Na to sam im odgovorio da iskoriste svaki trenutak koji god imaju da rade na tehnici", izjavio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije