HRVATSKA U OSMINI FINALA

Modrić emotivan nakon Belgije: 'Pokazali smo da možemo igrati sa svima, tko god dođe protiv nas neće mu biti lako'

Luka Modrić
JB Autissier
01.12.2022.
u 18:19

Tešku utakmicu gledali smo u Kataru, prava igra živaca brončanih i srebrnih iz Rusije 2018. trajala je 90 minuta, a junak utakmice bio je Joško Gvardiol.

Hrvatska i Belgija odigrale su utakmicu trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon devedeset stresnih minuta Hrvatska je odnijela remi pobjede vrijedan i tako se plasirala u osminu finala SP-a (0:0) gdje ih čeka prvoplasirana momčad skupine E koja će se razriješiti večeras.  Odmah nakon utakmice stigle su i prve reakcije: 

- Presretni smo što smo u osmini finala, mislim da smo to zaslužili. - rekao je Modrić.

- Pokazali smo da smo vrhunska ekipa i da možemo igrati i tko god nam dođe u osmini finala neće mu biti lagan posao. - dodao je. 

- Mogli smo možda i ranije riješiti utakmicu, ali bili smo svjesni da je s druge strane Belgija, jedna jaka momčad, ali igrali smo svim srcem i najbitnije je da smo prošli - zaključio je hrvatski kapetan. 

Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka. 

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo. 

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana. 

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije