Futsal

MNK Brotnjo Čitluk s optimizmom ulazi u svoju jubilarnu 10. sezonu

28.09.2017.
u 10:34

Budući da je Malonogometni klub Brotnjo iz Čitluka službeno utemeljen 2008. godine od lokalnih zaljubljenika u futasal, taj klub u novu natjecateljsku sezonu ulazi već svoju jubilarnu desetu godinu i u tom razdoblju Čitlučani su čak dva puta bili osvajači 1. lige Federacije BiH (niži stupanj natjecanja).

10 godina postojanja

Kroz proteklih deset godina tako je čitlučki klub postao jedna od najboljih futsal momčadi u BiH. Brojna vrsna imena domaćeg futsala nosila su dres MNK Brotnjo. Prisjetimo se samo nekih poput Tomislava Bevande, Josipa Boškovića, Stanislava Galića, Mirka Hrkaća, Andrijana Dujmovića, tu su danas i Marin Šunjić, Kristijan Pantić, Vedran Marić, Marko Grgić. Zasigurno jedan od najboljih haklera koji je nosio dres MNK Brotnjo Čitluk bio je i bivši hrvatski reprezentativac Denis Mijatović.

- U protekle tri sezone Čitlučani su dva puta bili u samoj borbi za naslov prvaka BiH, dok je posljednja sezona bila možda i najteža za ovaj klub, kada se Brotnjo spletom nesretnih okolnosti borilo za ostanak u društvu najboljih futsal momčadi. No, u jubilarnu desetu sezonu ulazimo s puno više optimizma, jer su u klub stigla brojna igračka pojačanja. Poučeni iskustvom od prošle godine, kada smo igrali najtežu sezonu od osnutka kluba u kojoj su ozljede poharale našu svlačionicu, ove godine smo odlučili dovesti dodatna pojačanja kako bi naš trener Matej Čilić uvijek imao na raspolaganju 15 kvalitetnih igrača. U klub su stigli Šunjić i Marić iz prvaka BiH Mostar SG-a, Delić iz Nevesinja, Šutalo i Katičić iz Leotara, Božić i Bošnjak koji nisu imali angažman u nekom klubu u prošloj sezoni, a vratarsku konkurenciju smo pojačali dovođenjem Krole iz livanjskog Seljaka - rekao nam je Mario Čilić, sportski direktor MNK Brotnjo Čitluk, te ovom prilikom još naglasio:

- Premijer futsal liga BiH ove godine će biti izuzetno zanimljiva jer iz spomenutog natjecanja ispadaju čak četiri kluba, tako da će od sljedeće sezone tu Ligu činiti tek 10 klubova. Koristim priliku osobno se zahvaliti svim našim sponzorima i Općini Čitluk što pomažu radu ovog kluba, inače jedinog čitlučkog kluba koji se natječe u najvišem stupnju nekog natjecanja.

Očekivanja

Evo što nam je o očekivanjima i ambicijama tog kluba pred iduću sezonu rekao trener kluba, nekada uspješni malonogometaš, Matej Čilić:

- Naš primarni cilj je ostanak u društvu najboljih bh. klubova, no, uz malo sreće, možemo se naći i u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Imamo dosta težak raspored natjecanja, jer u prva dva kola prvenstva gostujemo u Livnu i Tuzli, a nakon toga u našoj dvorani igramo hercegovački derbi s mostarskim Zrinjskim. No, mi moramo razmišljati kolo po kolo te, uz pravi pristup, vjerujem kako možemo pobijediti svaku momčad u ligi. Iskoristio bih priliku i pozvao sve naše navijače da dođu u dvoranu na naše utakmice i budu nam i ove godine vjetar u leđa, kao i svih prethodnih sezona - kazao nam je trener Brotnja Matej Čilić.

Inače, od čelnika tog kluba doznali smo kako su u prodaju pustili godišnje ulaznice koje vrijede za sve prvenstvene, kup i prijateljske utakmice, a cijena istih iznosi simboličnih 25 maraka. Na taj način u čitlučkom premijerligašu žele privući što je moguće veći broj ljubitelja futsala u svoju dvoranu kako bi i dalje imali veliku podršku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije