novi skandal

Mladim košarkašima iz Novog Pazara zabranjen ulazak na Kosovo

ilustracija
26.10.2019.
u 16:25

Kosovska policija je na graničnom prijelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranila ulazak na Kosovo dječacima Košarkaškog kluba Ras iz Novog Pazara.

Naime, pioniri i kadeti Rasa trebali su u Sjevernoj Mitrovici odigrati utakmice protiv svojih vršnjaka iz Trepče i Poletarca.

U okviru Međuregionalne lige Srbije planirana je bila i utakmica između domaće Trepče i KK Novi Pazar, ali, kako je za Kosovo online potvrđeno u ovom klubu, oni nisu ni krenuli na put jer im je poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo, piše Klix.ba. 

Podsjetimo, već duže vrijeme problem s ulaskom na Kosovo imaju brojne sportske ekipe iz Srbije, primjerice kao što je zabrana za nogometaše Crvene zvezde iz Beograda koji su svoju utakmicu osmine finala Kupa Srbije trebali odigrati protiv FK Trepča u Žitkovicu kod Zvečana.

Oni su, odlukom policije Kosova, a po nalogu vlade Kosova, vraćeni s prelaza Jarinje, iako su preporuku za odigravanje ove utakmice u Žitkovcu dale i FIFA i UEFA.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije