FRANJO PRCE

Mladi je stoper iz Stoca temelj obrane hrvatske reprezentacije

prce
Foto: Franck
1/2
17.12.2013.
u 10:51

Uz jako dobre partije za juniore Hajduka ovaj jemladi stoper s hrvatskom U-17 reprezentacijom već igrao na Europskom prvenstvu u Slovačkoj i već spomenuto SP u UAE

I dok se mnogi u Hercegovini tek pripremaju za nadlozaće Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu o iskustvima s tako jednog jakog natjecanja ovih nam je dana govorio mladi stočanin Franjo Prce(17), nositelj igre u juniorskoj ekipi splitskog Hajduka ali i U-17 nogometnoj reprezentaciji Hrvatske. Upravo je s hrvatskom reprezentacijom ovaj mladi stočanin nedavno nastupio na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima a suigrač mu je uz ostale bio i zvijezda zagrebačkog Dinama Alen Halilović. Iako je praktično tek na početku jedne velike nogometne karijere mladi Prce je već ostvario rezultate koji se pamte cijeli život.

Uz jako dobre partije za juniore Hajduka ovaj jemladi stoper s hrvatskom U-17 reprezentacijom već igrao na Europskom prvenstvu u Slovačkoj i već spomenuto SP u UAE. "Na tom SP-u nismo uspjeli doći do nekog boljeg rezultata jer smo imali problema s klimatizacijom ali u reprezentaciji vlada jedno jako dobro raspoloženje i odlučni smo u skoro vrijeme napraviti one prave rezultate. No, na Euru u Slovačkoj nismo primjerice izgubili niti jednu utakmicu(tri remija) pa ni od kasnijih finalista Rusije i Italije."-govori nam ovaj mladi hercegovac za kojeg već sada kažu da je u obrani Hajduka i reprezentacije Hrvatske čvrst i pouzdan kao pravi hercegovački kamen. Naravno, svjestan je da je pred njim još dosta posla i teških utakmica kako na klupskom tako i reprezentativnom planu a dodatna mu je i obveza to da se pokaže jer je trenutno jedini hercegovac u U-17 reprezentaciji Hrvatske.

"Najbitnije mi je da me posluži zdravlje i zaobiđu povrede a ostalo će doći kao rezultat dobre igre i zalaganja na terenu. Već sam upisao i prvi nastup za seniorsku ekipu Hajduka i želja mi je da jednog dana postanem prvotimac splitskih bilih za koje diše cijela moja obitelj i rodbina u stolačkoj Općini. Tako će doći i klupski dvoboji s Halilovićem i tada neće imati nikakvih izgleda na Poljudu(ha,ha)...A naravno da je želja i nastup u A hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji."-istiće mladi Prce koji ovih dana malo odmara u svom Stocu i ne odvaja se od svojih stričeva i rođaka koji su nam iznijeli svoj optimizam u pogledu daljnjeg razvoja karijere ovog mladog hercegovca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?