ŠEST IGRAČA IZ DOMAĆE LIGE

Mislite da je HNL slab? Ovo je Dinamu i Hajduku uspjelo prvi put od hrvatske samostalnosti

petković
pixsell
12.11.2022.
u 08:59

Na Dalićevu popisu, među 26 putnika za Katar, najviše je igrača iz HNL-a, čak šestorica. Golem je to napredak u odnosu na prošla svjetska prvenstva, jer u Rusiji 2018. bila su samo dvojica igrača HNL-a (Livaković iz Dinama i Bradarić iz Rijeke), baš kao i u Brazilu 2014. godine (Brozović iz Dinama, Zelenika iz Lokomotive).

Među šestoricom putnika za Katar četvorica su igrača Dinama (Petković, Livaković, Šutalo, Oršić) te po jedan Hajduka (Livaja) i Osijeka (Ivušić). Zanimljivo, Livaja je prvi igrač Hajduka nakon čak 16 godina koji će na Mundijal, njegov prethodnik bio je Niko Kranjčar 2006. godine. Na tom Mundijalu uz Kranjčara su HNL još predstavljali Modrić i Bošnjak iz Dinama, a četiri godine prije, na SP-u 2002., predstavnici domaće lige bili su samo vratari Pletikosa (Hajduk) i Butina (Dinamo).

Što se tiče HNL-a, rekordna je bila 1998. godina, kada je Ćiro među putnicima za Francusku imao čak desetoricu igrača iz domaće lige – šestoricu iz Dinama (Ladić, Jurić, Prosinečki, Marić, Šimić, Jurčić), dvojicu iz Hajduka (Tudor, Šerić) te po jednog iz Osijeka (Krpan) i Hrvatskog dragovoljca (Vasilj).

To su bila neka druga vremena, kad je HNL bio prepun vrhunskih igrača, no popis za Katar pokazuje da se taj trend vraća. Jer među vatrenima najviše je igrača HNL-a (6), a potom slijede igrači iz Bundeslige (5) te Italije (3). Zanimljivo, prvi put od samostalnosti Hrvatske na SP-u će zaigrati i napadač Hajduka i napadač Dinama. Pa neka još netko kaže da nam je HNL slab...  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije