potvrdio borbu

Mirko Filipović šokirao: Zamalo sam umro zbog tromboze!

24.08.2018.
u 21:25

- Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu.

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović je na svom službenom Facebook profilu potvrdio nastup 30. rujna na RIZIN 13 priredbi u tokijskoj Saitama Super areni. 

Protivnik Cro Copu će biti 32-godišnji američki teškaš Roque Martinez, koji za sada ima dva nastupa i dvije pobjede za japansku promociju, piše Fightsite.

Osim što je najavio novi nastup u RIZIN-u, Filipović je otkrio kako su iza njega 14 najtežih dana u životu. Naime, do sada nije bilo poznato kako je Cro Cop nakon operacije koljena dobio trombozu koja ga je gotovo koštala života.

- Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30. rujna na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške ozljede i operacije koju sam imao. Dr.Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice - napisao je na početku Filipović u svojoj objavi te je dodao: 

- Uz sve to sam dobio trombozu. Ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo je mogli skinuti. Dva tjedna sam proveo ležeći u krevetu, a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje. 

Mirko je zahvalio liječnicima, sestrama i osoblju bolnice Sv. Katarina, ali i KBC Dubrava gdje je ležao zbog tromboze. Posebnu zahvalu je poslao na adresu poznatog dr. Dragana Primorca, koji je prepoznao simptome tromboze te je brzo reagirao. 

- Zahvaljujem osoblju i sestrama bolnice Sv. Katarina i sestrama kardiogije u KBC Dubrava gdje sam također proveo nekoliko dana. A posebnu zahvalu želim uputiti dr. Draganu Primorcu, ravnatelju Sv. Katarine i dr. Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne dosli od kuće i hitno me hospitalizirali jer je dr. Primorac odmah posumnjao na trombozu - opisuje Cro Cop. 

- Najmanje sto mogu učiniti jest da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna mjeseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Bašćevana u poliklinici Patela. Saša, Tomo i Martin su genijalci za rehabilitaciju koji su me za dva mjeseca uspjeli rehabilitirati toliko da sam mogao započeti s trčanjem i MMA treninzima. Jos uvijek svako jutro radim program za jačanje noge i operiranog ligamenta, a nakon toga svoj trening. Moram naglasiti da sam sam trombozu uspješno sanirao i svi nalazi su super i jako se dobro osjećam. Usprkos svemu biti ću u odličnoj formi i radujem se nastupu u Japanu. Zahvaljujem svima na porukama podrske i na lijepim željama - zaključuje Filipović u svojoj objavi. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?