Osmanović s plivačima

Ministarstvo civilnih poslova će podržati uspješne mlade sportaše

21.05.2018.
u 14:52

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je s predstavnicima Plivačkog saveza BiH. Sastanak je upriličen nakon uspješno organiziranog Balkanskog juniorskog prvenstva u Sarajevu na kojem su natjecatelji iz
BiH ostvarili izuzetne rezultate.

Ministar Osmanović istaknuo je da je Ministarstvo civilnih poslova spremno u okviru svojih nadležnosti podržati kako uspješne mlade sportaše, tako i organizaciju sportskih događaja s ciljem promocije Bosne i Hercegovine.

„Želja nam je da podržimo sportske saveze, sportaše, ali i roditelje ovih mladih ljudi, jer smo svjesni da je teret priprema i putovanja mladih sportaša uglavnom na teretu roditelja. Ministarstvo će nastojati i u ovoj godini kroz grantove podržati uspješne sportaše, a njihovi rezultati na to i obvezuju“, rekao je Adil Osmanović, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Generalni tajnik Plivačkog saveza BiH Azur Kuduzović i najuspješnija natjecateljica iz BiH Emina Pašukan, koja se okitila zlatom na Balkanijadi, izrazili su zadovoljstvo uspješno organiziranim natjecanjem i rezultatima koji su ostvareni.

Izrazili su očekivanje da će društvo prepoznati značaj koji za Bosnu i Hercegovinu imaju uspjesi sportaša i podržati njihove buduće akcije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za juniore u Sarajevu osvojila je ukupno 11 medalja, te u ukupnom plasmanu zauzela 6. mjesto, dok su djevojke bile 4. ekipno od 12 reprezentacija. Ovo je najbolji plasman naše reprezentacije do sada na svim Balkanijadama. Na natjecanju u Sarajevu sudjelovalo je 130 najboljih juniora iz 12 zemalja, a Bosnu i Hercegovinu predstavljalo je jedanaestoro plivača i plivačica, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije