teniski turnir u Đakovu

Mikulić: Slavonci su bili vrhunski organizatori

30.05.2019.
u 09:10

Prepun, kaže nezaboravnih, dojmova rijetko gdje doživljenih, vratio se iz Đakova Rafael Rafo Mikulić, veliki, i u Hercegovini poznati, teniski zaljubljenik i organizator raznih teniskih turnira, najčešće u Grudama i Širokom Brijegu.

Organizirali 64 turnira

- Hrvatska unija tenisača (HUT) organizirala je u Đakovu jedan u nizu rekreativno–veteranskih turnira kakvi se često organiziraju u Hrvatskoj te u BiH. U sklopu turnira u Đakovu održana je i redovita Godišnja skupština HUT, na kojoj je, uz ostalo, tajnik Srećko Dupor, podnoseći izvješće o radu, iznio podatak da je u 2018. godini Hrvatska unija tenisača organizirala 64 turnira teniskih rekreativaca i da ih je na tim turnirima nastupilo više od 2700 - kaže po povratku iz Đakova, srca ravne Slavonije, Rafael Rafo Mikulić.

Izvrsna organizacija

- Bio sam na dosta turnira HUT-a i drugih, ali teško se sjetiti bolje organiziranog turnira od ovoga, za što zasluge pripadaju članovima Teniskoga kluba Đakovo na čelu s predsjednikom Mišom Mesićem. Đakovčani imaju dobro organiziran klub i odličnu infrastrukturu. Dali su sve od sebe da pokažu nadaleko poznato slavonsko gostoprimstvo i uspjeli su. Posebno su se iskazali u zabavnom dijelu, pa je turnir završio uz slavonske specijalitete, bećarac i glazbu tamburaša. Đakovčani su organizirali i izravni prijenos susreta završnice turnira s pet kamera te grafičku i zvučnu potporu. Sve se može i naknadno pogledati jer ovo je prvi put da se uživo prenosi veteranski turnir u regiji. Turnir se igrao u više starosnih kategorija od -35 do +60 godina za žene i muškarce, pojedinačno i u parovima. Nastupilo je više od 100 tenisačica i tenisača iz Istre, Zagreba, Slavonije, Dalmacije i iz BiH. Pravo nastupa imali su svi članovi HUT-a, bez obzira na status i rejking. Tako je nastupio i poznati splitski tenisač Duje Kekez, 422. na svjetskoj ATP ljestvici (single), te 451 (double), koji je našao vremena “skoknuti” u Đakovo između nastupa na “Brčko tenis openu” te “Sarajevskom kiseljak openu” u Kiseljak, na kojemu upravo igra. HUT upravo u Kiseljaku od 1. srpnja organizira jedan u nizu svojih turnira u parovima - rekao nam je Mikulić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije