Spahić:

Mi moramo pobijediti, Sarajevu dovoljan i bod!

Spahić
Foto: FENA
05.05.2016.
u 13:28

Sloboda se pobjedom protiv Travnika vratila u igru za naslov prvaka, mada je prednost Zrinjskog i dalje velika. No, korak je bliže Europskoj ligi.

- Pobjeda u Travniku vrijedna je zbog psihološkog oporavka ekipe, nakon šoka izazvanog porazom protiv Drine. Na teškom terenu bolje smo se snašli. Iako smo zadržali šanse u borbi za titulu prvaka države, naš primarni cilj je sada Europska liga - kazao je za Fenu Amir Spahić, pomoćni trener Slobode.

Zadnja prepreka na tom putu je Sarajevo, ekipa koju je Sloboda ovog proljeća dva puta pobijedila u Kupu BiH.

- Sada zaista nemamo izbora. Mi moramo pobijediti, dok Sarajevu odgovara i bod. U nekom raspletu moguće je da dvije ili tri ekipe završe prvenstvo s istim brojem bodova, ali mi u međusobnim susretima imamo slabiji skor - navodi Spahić.

Stručno osoblje Slobode imat će protiv Sarajeva sve igrače na raspolaganju, izuzev ako se neko ne povrijedi na treningu.

- Među igrače se vratilo raspoloženje i vjera u vlastite mogućnosti. Puni smo optimizma i vjerujemo u pobjedu. Ona bi nas uvela u Europu, a ujedno rasteretila uoči finala Kupa BiH - smatra Spahić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije