Najlošiji Barcelonin ulazak u sezonu od 1991.

Messi je sinoć izgubio čak 23 lopte na stadionu Wanda Metropolitano

22.11.2020.
u 13:00

Barcelona je sinoć doživjela novi poraz u španjolskom prvenstvu i to na gostovanju kod Atletico Madrida čime je izjednačila najlošiji ulazak u sezonu od 1991. godine.

Katalonci su upisali treći poraz u osmoj utakmici španske La Lige i nalazi se tek na 10. mjestu sa samo 11 osvojenih bodova.

Posljednji put 11 bodova iz prvih osam utakmica su imali u sezoni 1991/1992, a tek nešto bolji su bili u sezonama 2002/2003 i 2003/2004 kada su imali 12 bodova nakon osam odigranih utakmica.

Nije teško zaključiti da se loš ulazak u sezonu poudara sa nezadovoljstvom Lionela Messija koji je želio po svaku cijenu napustiti klub pred početak ove sezone, ali je izvan svoje volje zadržan.

Messijeva bezvoljnost na terenu se itekako vidjela. Kako piše As, Messi je sinoć izgubio čak 23 lopte na stadionu Wanda Metropolitano, a uspješno je dodao loptu saigračima samo 36 puta.

Ukoliko Messi ne podigne nivo igre Barcelona će imati mnogo problema, a možda će prvi ceh platiti trener Ronald Koeman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije