Atletika

Mešić: Najjači sastav olimpijaca koji je BiH ikada imala

Kemal Mesic
04.07.2016.
u 15:24

Atletika je trenutno najdominantniji olimpijski sport u Bosni i Hercegovini i mi želimo da tako ostane. Imamo izvanredne šanse da napravimo nešto više na ovim olimpijskim igrama, pogotovo kada imamo jednog Amela Tuku u našem timu, izjavio je za Fenu Kemal Mešić, bh. bacač kugle i jedan od predstavnika BiH na olimpijskimi igrama u Rio de Janeiru.

Mešić trenutno boravi u Splitu gdje se priprema za nastup na europskom prvenstvu, koje počinje 6. srpnja u Amsterdamu. U travnju je ostvario olimpijsku normu što mu je bio prvenstveni cilj, ali ne misli stati na tome. Navodi da je u dobroj formi i vjeruje da na EP-u može ostvariti dobar rezultat. No, dodaje da su mu prioritet olimpijske igre.

- Naravno da se spremam za europsko prvenstvo, ali sve je podređeno olimpijskim igrama. Mislim da sam u dobroj formi, ali se nadam da će do olimpijskih igara forma još biti bolja i da ću iz dana u dan biti sve bolji! Na europsko prvenstvo putujem s optimizmom, nadam se dobrom rezultatu, prije svega plasmanu u finale. A kada se u finale uđe onda se možemo nadati nečemu većem. Uglavnom, neću da se opterećujem rezultatom, želim da odem tamo da dam svoj maksimum pa ćemo vidjeti. Uvijek je dodatna motivacija nositi reprezentativni dres. Najvažnije je da nema nikakvih ozbiljnih ozljeda kao što sam imao u prošlim godinama - izjavio je Mešić.

Član Atletskog kluba Sarajevo jedan je od pet atletičara koji će predstavljati BiH na europskom prvenstvu u Amsterdamu. Četvoro njih će sudjelovati i na olimpijadi gdje će im se pridružiti i Lucija Kimani. U Riju će biti još džudistkinja Larisa Cerić, tenisač Damir Džumhur i streljačica Tatjana Đekanović.

- Mislim da je ovo najjači sastav olimpijaca koji je Bosna i Hercegovina ikada imala. Nadam se da ćemo obradovati narod ovog ljeta. Što se tiče europskog prvenstva, mi kuglaši smo približno jednaki, svi smo imali dobru sezonu i nadam se da ćemo svi nastaviti nizati dobre rezultate do kraja sezone. Siguran sam da sva trojica (Mešić, Alić i Pezer) očekujemo plasmane u finale i nadam se da će i biti tako. Što se tiče Amela sigurno je kandidat za medalju i nadam se da ce ostvariti taj rezultat - zaključio je Mešić.

Na 23. europskom atletskom prvenstvu, koje će od  6. do 10. srpnja biti održano u Amsterdamu, sudjelovat će rekordnih 1.473 natjecatelja iz 50 država.

Njemačka će nakon 1998. godine sa 110 predstavnika ponovno imati najbrojniji tim na EP-u, druga je Velika Britanija, koja će u Nizozemsku poslati 103 natjecatelja, što je najviše u  njezinoj povijesti, a slijede Španjolska (89), Ukrajina (85), Italija (76), Poljska (76) i Francuska (73).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije