gradnja u osnovnoj školi

Međugorje i Bijakovići dobivaju sportsku dvoranu za 500 djece

04.07.2020.
u 12:20

Učenici OŠ u Bijakovićima, njih 420, uskoro će dobiti novu i svojim potrebama prilagođenu sportsku dvoranu, kao i učionice koje će im omogućiti neometano izvođenje nastave. Naime, navedena škola jedna je od rijetkih u Federaciji BiH gdje zbog velikog broja djece nedostaje prostora te je potrebna nadogradnja. Kako bi se učenicima omogućilo izvođenje nastave po propisanim standardima, općinske vlasti krenule su u projekt nadogradnje škole i izgradnje sportske dvorane, piše Večernji list BiH

Projekt je počeo krajem prošle godine, a realizira se po planu. Naime, ni visoke temperature koje se posljednjih dana bilježe u Hercegovini nisu omele dinamiku na školskom objektu nedaleko od crkve sv. Jakova u Međugorju. Radnici, njih desetak, svakodnevno rade kako bi objekt koji će izmamiti osmijehe na mnoga dječja lica bio završen u planiranom roku. Riječ je o objektu vrijednom 1,200.000 KM. Naime, predstavnici Općine Čitluk i GD Konstrukcije d.o.o. Mostar u studenome 2019. godine sklopili su ugovor za izgradnju sportske dvorane OŠ Bijakovići. Potpisani ugovor vezan je za realizaciju projekta “Izgradnja sportske dvorane Osnovne škole u Bijakovićima i dogradnja škole (I. faza)”, a vrijednost radova iznosi 555.937,95 KM. Prema riječima načelnika općine Čitluk Marina Radišića, dugogodišnje nepostojanje sportske dvorane predstavlja dugogodišnji problem ove škole koju pohađa 420 učenika od 1. do 9. razreda. Naime, djeca nemaju normalne uvjete za izvođenje nastave tjelesnog odgoja, kao i održavanje izvannastavnih sportskih i drugih aktivnosti. Svjesni problema, općinski čelnici uspjeli su iznaći sredstva za izgradnju sportske dvorane sa sjeverno-zapadne strane postojeće škole. Prema rješenju, sportska dvorana u kojoj će se izvoditi nastavne i izvannastavne aktivnosti za 500-tinjak djece treba sadržavati minimalno košarkaško igralište. U sklopu nove dvorane predviđena je i topla veza s postojećom školom. Prema projektnom rješenju, budući objekt sportske dvorane imat će i popratne prostorije kao što su svlačionice, prostorije za odlaganje rekvizita.

- Veza novog i starog objekta, odnosno škole i sportske dvorane, bit će uspostavlja hodnikom na prizemlju kao i na katu, navodi načelnik Radišić.

Budući da je riječ o objektu vrijednom više od milijun KM, radovi su podijeljeni na više faza. Kao što je već navedeno, vrijednost prve faze radova koja podrazumijeva konstrukcijske i grube radove na izgradnji objekta sportske dvorane, kao i izgradnju četiriju novih učionica, iznosi 555.937,95 KM. U ovoj prvoj fazi predviđaju se konstrukcijski i grubi radovi na dvorani. Zatim dogradnja četiriju učionica za školu Bijakovići kako bi se olakšalo nastavu. Prema informacijama iz općinskih vlasti, u ovoj prvoj fazi učionice će biti izgrađene, odnosno završeni grubi radovi, dok će fini radovi, uređenje i stavljanje u funkciju, biti završeni u drugoj fazi, paralelno s radovima na objektu sportske dvorane.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije