Košarka

Mateo Čolak za hrvatsku košarkašku reprezentaciju uspješno nastupa u Kini

23.05.2016.
u 09:00

U košarkaškom klubu Široki vlada uobičajeni mir u ovom dijelu godine. Mlade snage još uvijek su u trenažnom ciklusu i svakodnevno vježbaju pod vodstvom trenera Damira Vujanovića i Mirka Lugonje. Za mjesec i nešto više dana počinju i reprezentativni nastupi u gotovo svim dobima. Dosta će igrača s Pecare biti angažirano u hrvatskim vrstama, a vrlo malo ili nikako u bosanskohercegovačkim. Pojedini igrači već su na reprezentativnim pripremama. Osamnaestogodišnji Mateo Čolak uspješno nastupa za reprezentaciju Hrvatske na turnirima u Kini. Odigrao je nekoliko vrlo dobrih utakmica.

Hrvatska danas (ponedjeljak) završava svoj desetodnevni nastup u Kini na Atlas turniru nastupom u tri kineska grada. U prvom susretu posljednjeg turnira Hrvatska je pobijedila 72:62 Australiju, a Čolak je upisao devet poena. Još nekoliko mladih igrača s Pecare priprema se za nastup u hrvatskim vrstama, a među njima je i mladi Ivan Karačić na koga je Cedevita bacila oko. May Kovačević je još na odmoru, a Josip Mikulić, koji je uspješno odradio sezonu u Sloveniji igrajući za Polzelu, još je jednu godinu ugovorom vezan za Široki.

Bit će vrlo zanimljivo u cijeloj košarkaškoj priči i zbrci koja vlada u klupskoj košarci u regiji, a koju su prouzročile FIBA i Euroliga, kako će Široki formirati sastav za sljedeću sezonu. U Širokom Brijegu trenutačno su na odmoru dvojica bivših kapetana Josip Bilinovac i Josip Naletilić. Bilinovac je imao uspješnu sezonu u Poljskoj, a Naletilić u Njemačkoj, pa potom i u Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije