Minimalna pobjeda

Marinović: Loš teren utjecao je na našu igru

05.04.2016.
u 07:00

Tradicija u Istočnom Sarajevu je nastavljena. Zrinjski je zabilježio novu pobjedu i 5 godina u nizu je neporažen na ovom gostovanju te je sačuvao lidersko mjesto.

Brzi pogodak

Brzi zgoditak Gorana Zakarića bio je dovoljan za slavlje. Zrinjski je tako vezao osmu pobjedu u gostima, čime je postavio novi klupski rekord. Također, Zrinjski je u nizu od osam susreta bez poraza.

Mostarski tim je ipak u Lukavici imao dosta problema. Loš teren je onemogućio kvalitetniju igru jer su uvjeti zaista bili katastrofalni. Igralo se između dva šesnaesterca, a nijedan tim nije uspijevao nametnuti svoju igru. Zrinjski se dobro branio, čekao prigode iz kontri i do kraja utakmice uspio sačuvati svoju mrežu. Također, sudac Ognjen Valjić je 32 puta prekinuo igru pa je ona tako bila nepovezana, s puno pogrešaka i loših dodavanja.

Trener Vinko Marinović na kraju je bio zadovoljan rezultatom koji njegov tim drži na vrhu.

- Loš teren utjecao je na to da ne uspijemo razviti igru kakvu smo htjeli. Rano smo poveli, ali smo se mučili poslije, nismo uspijevali doći do završnog pasa. Igra je bila baš rastrzana i dosta smo se mučili. Slavija je prijetila u drugom poluvremenu dugim loptama. Tu su tražili svoju priliku za izjednačenje i imali su nekoliko prigoda iako smo i mi mogli doći do drugog gola nakon dobrih kontranapada. Za nas je ipak najvažnije da smo osvojili tri boda kojima smo sačuvali lidersku poziciju pred završnicu prvenstva Bosne i Hercegovine - istaknuo je Vinko Marinović nakon susreta.

Nakon problema s obranom u uvodnim kolima proljetnog dijela prvenstva, Zrinjski nije primio gol na gostovanju u Lukavici.

- Sigurno da je to podatak koji ohrabruje iako je u obrani bilo pogrešaka. Ipak, vratar Karačić se istaknuo u nekim situacijama gdje je odlično intervenirao. To nam je donijelo sigurnost i bitno je da nismo primili gol, a želimo još popraviti ovaj segment igre - rekao je Marinović u Istočnom Sarajevu.

Ogorčeni na suđenje

Do kraja sezone Zrinjski ima dobar raspored koji će nastojati iskoristiti.

- Zaista nemamo riječi kojima možemo opisati suđenje Ognjena Valjića i njegova pomoćnika. Prekidali su igru, dijelili kartone igračima kojima su prijetile kazne i imamo puno zamjerki na njih. To ne znači da imao nešto protiv Zrinjskog. Mostarski klub nas je zasluženo pobijedio, iskoristio prigode, a mi svoje nismo. Kapetan Zrinjskog nam je čak vratio loptu prilikom jedne pogrešne sudačke odluke i pokazao da su oni svi korektni momci - istaknuo je predsjednik Zdravko Šavija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?