US OPEN

Marin Čilić: Otkazi su otvorili ždrijeb, a ja sam još motiviraniji

Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2017.
u 14:00

Ova promjena ždrijeba mogla bi biti dobra za mene, jer ne moram na startu US Opena igrati protiv Simona, već idem na Amerikanca Sandgrena - rekao je najbolji hrvatski tenisač

Hrvatski tenisač Marin Čilić zadovoljan je što je na startu US Opena izbjegao Francuza Gillesa Simona protiv kojeg je ostvario samo jednu pobjedu u šest mečeva.

Naime, drugi tenisač svijeta Andy Murray odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu zbog ozljede kuka, a njegovo mjesto u ždrijebu zauzeo je Čilić, koji je peti nositelj, pa će umjesto protiv Francuza Simona u 1. kolu igrati protiv 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena (104. na ATP ljestvici), kojemu će to biti prvi nastup na US Openu.  

- Ova promjena ždrijeba mogla bi biti dobra za mene, jer ne moram na startu US Opena igrati protiv Simona, već idem na Amerikanca Sandgrena. Protiv njega dosad nisam igrao, a nismo čak niti trenirali zajedno. Pokušat ću od drugih tenisača koji su igrali s njime sakupiti nešto informacija o njegovoj igri, ali glavno je da ja budem koncentrirana na svoju igru - izjavio je Čilić.   

Dosta igrača iz vrha svjetskog tenisa zbog ozljeda neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

- Ovo je velika slučajnost da imamo toliko otkaza. Đoković, Wawrinka i Nishikori neće igrati ostatak sezone, Raonić je bio na operaciji, a Murray ima problema s ozljedom kuka. To je otvorilo ždrijeb, a ja sam još motiviraniji da napravim dobar rezultat na US Openu, ali i u nastavku sezone, te da dođem do svog cilja kojeg sam zacrtao na početku sezone, a to je da uđem među prvih pet tenisača na svijetu - rekao je Čilić, koji je 2014. osvojio US Open.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?