Svečanost

Marin Čilić i Marija Sušac najbolji su sportaši općine Čitluk u 2017. godini

16.02.2018.
u 07:00

U organizaciji Športskog saveza Brotnjo u čitlučkom hotelu “Brotnjo” održana je tradicionalna sportska manifestacija pod nazivom “Proglašenje sportaša općine Čitluk za 2017. godinu”. Bila je to smotra rada i rezultata ostvarenih na području tjelesne kulture i sporta čitlučke općine. Nakon intoniranja “Lijepe naše” i odavanja počasti svim poginulim braniteljima i umrlim sportašima, prigodne riječi nazočnima i čestitke dobitnicima priznanja izrekli su Josip Grbavac, predsjednik UO-a Športskog saveza Brotnjo, i Dragan Matijević, savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Mostaru.

Vrhunska godina za Marina

Odlukom ocjenjivačkog suda, za najboljeg sportaša čitlučke općine u 2017. godini izabran je svjetski poznati tenisač Marin Čilić. Marin je kao vrhunski profesionalni tenisač u prošloj godini igrao u finalu Wimbledona, osvojio 1. mjesto na ATP-u Istanbul i zauzeo 4. mjesto na ATP ljestvici, što mu je do sada bio najbolji ranking karijere. Istodobno, za najbolju sportašicu, baš kao i protekle dvije godine, proglašena je karatašica Marija Sušac, članica SKK Neretva Mostar. Marija je dvostruka prvakinja BiH i standardna reprezentativka BiH, osvajačica brončane medalje na Balkanskom prvenstvu i bh. prvenstvu. Nažalost, zbog profesionalnih obveza, Marin Čilić nije mogao nazočiti svečanoj dodjeli priznanja, ali je poslao videoporuku s čestitkom dobitnicima priznanja te riječima pozdrava i zahvale svima. Zaslužna priznanja najboljem sportašu i sportašici općine Čitluk uručio je čitlučki načelnik Marin Radišić, a u Marinovo ime priznanje je primio njegov brat Vinko. Za najuspješnije klubove općine Čitluk u prošloj godini proglašeni su: seniorska ženska ekipa Karate kluba Hercegovina Čitluk, koja je na prvenstvu Hrvatske osvojila srebrnu medalju, te momčad Kuglačkog kluba Međugorje-Brotnjo Čitluk, koja je lani u Premijer kuglačkoj ligi BiH osvojila laskavi naslov državnog prvaka BiH. Priznanja za najbolje mlađe seniorke općine Čitluk dodijeljena su dvjema karatašicama: Katarini Sušac (SKK Neretva) i Ireni Prgi (KK Hercegovina Čitluk), a priznanja za ostvarene vrhunske rezultate dobila su dvojica talentiranih mladih seniora: karataš Ivan Martinac (KK Hercegovina Zagreb) i poznati čitlučki košarkaš Ivica Zubac, član NBA kluba Los Angeles Lakers. Pohvalnice za organizaciju i obilježavanje jubileja kluba uručene su HKK Brotnjo za 40. obljetnicu postojanja i MNK Brotnjo za 10 godina rada i djelovanja.

Od mlađih ekipa najbolje su: ženska ekipa Karate kluba Brotnjo i momčad KK Hercegovina Čitluk, zatim kadetkinje AK Brotnjo i kadeti HRK Međugorje. Laskavi naslov najuspješnijeg trenera općine Čitluk za 2017. godinu pripao je Juri Milićeviću, treneru Karate kluba Međugorje.

Jučer je također dodijeljeno posebno priznanje - nagrada “Bože Gagro”, koja nosi ime po pokojnom Boži Gagri, utemeljitelju Atletskog kluba Brotnjo i velikom ljubitelju i promicatelju “kraljice sportova” na ovim prostorima. Ovogodišnji dobitnik te simbolične nagrade je dugogodišnji iskusni sportski djelatnik Bruno Pinjuh, inače bivši aktivni sportaš i pedagog tjelesne i zdravstvene kulture u broćanskim školama, a koji je zaslužan i za utemeljenje Športskog saveza Brotnjo. Nagradu mu je uručila Anamarija Gagro, kći pokojnog Bože.

Posebna priznanja

Posebno priznanje “Sportska legenda” pripalo je Zdravku Ostojiću Zeli, bivšem igraču HNK Brotnjo, koji je za taj klub nastupao 22 godine i postao najbolji strijelac u povijesti tog kluba. Priznanje za doprinos svekolikom razvoju sporta u Brotnju dodijeljeno je čitlučkom hotelu “Brotnjo”, dok je za uspjeh u sportskoj rekreaciji priznanje uručeno malonogometnoj momčadi MZ Dobro Selo, osvajaču Lige MZ općine Čitluk i trećeplasiranoj ekipi na završnici Lige Hercegovine.

Najbolji junior je karataš Albrinu Samohodaj ,a najbolja juniorka karatašica Jelena Pehar. Najbolji kadet je atletičar Filip Kozina, a kadetkinja karatašica Sara Raspudić. Najbolji mlađi kadet je karataš Josip Leon Jerković, a mlađa kadetkinja atletičarka Karatina Prusina. Proglašeno je i 13 sportskih nada općine Čitluk za prošlu godinu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?