Juventus osvojio Superkup

Mandžukić zabio i namjestio gol za prvi Juventusov trofej!

Mario Mandžukić
08.08.2015.
u 17:10

U 69. minuti Mandžukić je zabio gol za 1:0! Ubacio je Sturaro s desne strane, Mandžo nadvisio Bastu i pogodio.

Juventus je osvojio prvi trofej nove sezone svladavši na lošem terenu u Šangaju Lazio s 2:0 u Talijanskom superkupu.

A Mario Mandžukić u natjecateljskom je debiju za Juve u prvom poluvremenu bio tih, potom je na početku nastavka promašio zicer kada je išao sam na Marchettija, no Lazijev mu je golman obranio pokušaj. Da bi u 69. minuti zabio gol za 1:0! Ubacio je Sturaro s desne strane, Mandžo nadvisio Bastu i pogodio.

A u 73. minuti Mandžo je prodro desnom stranom, dao u sredinu, gdje je Pogba spustio Dybali, a još jedan debitant, koji je doduše počeo na klupi, zabio je za 2:0.

Talijanski mediji naglašavali su kako je teren u Šangaju loš, Gazzetta dello Sport navela je da će se prvi talijanski trofej sezone odlučivati na 'polju krumpira'!

Uz Mandžu u napadu je počeo Coman, dok je Dybala počeo na klupi, kao i Llorente i Zaza. Juve je bio bez ozlijeđenih Chiellinija, Khedire i Morate.

Na samom početku Mario Mandžukić u drugoj je minuti došao do lopte nakon pogreške Lazija, ali Marchetti ga je zaustavio, dok je u 4. minuti započeo lijepu akciju s Comanom, no plavi su im presjekli loptu.

Lazio se postavio hrabro u prvih 15 minuta, zatvorio je Mandžu, a u nekoliko polukontri plavi su bili opasni.  

A Mandžo je već u debiju pokazao i koliko voli - razgovarati sa sucem! Nakon više zračnih duela, bitki koje je vodio s De Vrijem i Gentilettijem, tražio je prekršaj, sudac nije mario za njegove vapaje...

Drugo je poluvrijeme počelo prilikom utakmice, ali Mandžukić nije uspio zabiti gol iako je sam išao na Marchettija! Lazijev mu je vratar obranio, a u nastavku akcije nakon odbijanca Pogba je pucao malo pokraj gola.

U 57. minuti Onazi je završio lijepu akciju Lazija udarcem ravno u Buffona.

A onda dva gola i - kraj priče! Tako je Mandžukić još jednom osvojio trofej u utakmici u kojoj je postigao pogodak! Kao u finalu Lige prvaka s Bayernom, u Njemačkom superkupu s Bayernom i Španjolskom superkupu s Atleticom protiv Reala!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije