POTPISUJE ZA MILAN

Mandžo i Perišić imaju jednu zajedničku točku, a po ovom je Brođanin jedinstven

19.01.2021.
u 07:51

Mandžo je uz interovca Ivana Perišića jedini aktivan igrač na svijetu koji je bio strijelac u polufinalu i u finalu Svjetskog prvenstva, ali i jedini u povijesti nogometa koji je, nažalost, u finalu SP-a postigao i – autogol

Legendarni hrvatski nogometaš, uz Šukera najcjenjeniji i najubojitiji hrvatski napadač Mario Mandžukić (34), prošao je jučer liječnički pregled u Milanu, a danas će biti predstavljen kao novi igrač sedmerostrukog europskog prvaka. Postaje suigrač Zlatana Ibrahimovića i Ante Rebića, a potpisat će ugovor vrijedan 1,8 milijuna eura do kraja sezone, uz opciju produljenja na još jednu sezonu za 3,6 milijuna eura. Mandžo je na novom početku, željan vrhunskoga nogometa, dokazivanja, golova i trofeja.

Spremniji i motiviraniji nego ikada. I očito jako strpljiv, jer mjesecima je čekao ovaj spektakularni angažman, a u medijima ga se povezivalo s nizom klubova, zamislite čak i s – Osijekom.

Neće ga iscrpljivati

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport afirmativnim je tekstom dočekao Marijev angažman u Milanu. - Hrvat Mandžukić je savršen igrač. Radišan je pošten i ponizan čovjek koji je u karijeri napravio puno toga kako bi uspio - piše Gazzetta i dodaje:

- Zlatan mu je idol i Mario ga maksimalno poštuje. Obojica su pobjednici, Mandžukić, baš kao i Ibra, nikada ne odustaje i bori se do posljednje sekunde utakmice. U novom Milanu neće biti iscrpljivan kao svojedobno u Allegrijevu Juventusu gdje je znao igrati i na mjestu beka. Mandžukić može taktički ući u sastav sa Zlatanom, ali što je još važnije, i zamijeniti bilo koga od Milanovih ofenzivaca. Ima karizmu, snagu, ali i iskustvo u talijanskom nogometu. Istina, nije igrao od ožujka prošle godine, a u Europi ga nema otprije dvije zime, ali ne sumnjamo da će odmah pokazati zašto je doveden. Tako Milan i talijanska liga dobivaju jedinstvenoga nogometaša u nogometnoj povijesti, jer se uz ime Marija Mandžukića vežu i višestruki i teško dohvatljivi dosezi. Primjerice, MM jedan je od samo trojice nogometaša, uz Velibora Vasovića (Partizan, Ajax) i Cristiana Ronalda (Manchester United, Real), koji je u finalu Lige prvaka bio strijelac za dva kluba (Bayern, Juventus).

Velika četvorka Hrvata

Usto, Mandžo je uz interovca Ivana Perišića jedini aktivan igrač na svijetu koji je bio strijelac u polufinalu i u finalu Svjetskog prvenstva, ali i jedini u povijesti nogometa koji je, nažalost, u finalu SP-a postigao i – autogol. Mario je u Juventusu proveo četiri godine (2015.-2019.), osvojio četiri naslova prvaka, skupio 162 nastupa i postigao 44 pogotka. U ligama tzv. petice, u Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji postigao je 96 pogodaka. Osim 39-godišnjega Zlatana Ibrahimovića, Milan na pozicijama središnjih napadača ima dvojicu mladih igrača, 21-godišnjeg Portugalca Rafaela Leaoa te 18-godišnjeg Talijana Lorenza Colomba. A Hrvatska u Milanu od danas ima veliku četvorku; Mandžukića i Rebića u Milanu, te Brozovića i Perišića u Interu. Osim u partijama belota, njih četvorica bit će suparnici i u bitki za naslov prvaka i u Talijanskom kupu, u kojemu se međusobno sastaju sljedećeg utorka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije