OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Manchester United ispao iz Lige prvaka! Atletico među osam najboljih

Phil Noble/REUTERS
15.03.2022.
u 23:05

Nakon Lionela Messija, oprostio se nekako prerano i Cristiano Ronaldo.

Nogometaši Manchester Uniteda ispali su večeras od Atletico Madrida u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici odigranoj u Madridu bilo je 1:1, a večeras je Atletico na Old Traffordu ostvario veliku pobjedu (1:0) i igrat će u još jednom četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon Lionela Messija, oprostio se nekako prerano i Cristiano Ronaldo.

Počelo je dobrom prilikom domaćih nogometaša. Bruno Fernandes je u 12. minuti sjajno ubacio, mladi Elanga pucao s pet metara, ali Jan Oblak glavom obranio. Samo dvije minute kasnije uzvraća Atletico, De Paul je pucao sa oko 20 metara, De Gea sjajno brani, piše Sportsport.ba

Poslije toga nastavlja se pritisak Unitedovih nogometaša, ali Atletico se branio, a onda u 34. minuti sjajna akcija nakon koje Joao Felix zabija, no ipak je prije toga Llorente bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je opravdano poništen.

Imao je tada Manchester sreće, no nije u 42. minuti, kada je nakon nove sjajne akcije Jorgandžija Renan Lodi glavom zabio. Felix je petom ostavio loptu desno za Griezmanna, Francuz sjajno centrirao, a Lodi postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka, vjerojatno u najboljem trenutku.

Na samom otvaranju drugog dijela opasan udarac mladog Elange, lopta ide pored gola. U 59. minuti Sancho gađa, lopta ide preko gola, a kako je vrijeme odmicalo, napadi domaćih igrača bili su sve sve intezivniji i jači.

Sjajni Oblak u 77. minuti spašava Madriđane. Varane je nakon ubačaja iz prekida sjajno glavom gađao, Slovenac čudesno obranio i jedan je od junaka španjolskog tima. Pokušavao je United do kraja se spasiti, zabiti gol i proći u produžetke, ali Atletico se obranio i plasirao među osam najboljih.

Podsjetimo da su ranije četvrtfinale izborili Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Bayern, a večeras uz Atletico i Benfica. Preostala dva sudionika saznat ćemo sutra nakon uzvratne utakmica Lille - Chelsea (0:2) i Juventus - Villarreal (1:1).
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije