SVJETSKO PRVENSTVO

Maguire i Alli odveli Englesku u polufinale!

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
07.07.2018.
u 18:00

Englezi su već dolaskom u Rusiju u očima imali samo jednu stvar – pehar pobjednika. Ma svi koji su došli na Svjetsko prvenstvo nadali su se da mogu napraviti neko iznenađenje. Southgate i društvo tako i sada smatraju kako je konačno došlo njihovo vrijeme da se svjetski naslov vrati u Englesku. I to prvi put nakon 1966. godine.  Nakon toga najbolji plasman imali su tek 1990. kada su završili četvrti. 

I ne može im nitko sada prigovoriti na velikim ambicijama i željama jer na papiru, ali i terenu,tri lava sama po sebi, imaju sjajne igrače. Imena su to koja ruše rekorde po Premiershipu ponajprije predvođena Harryjem Kaneom. No, posljednjih godina nedostajalo im je nešto sreće, nešto realizacije... A sada ih konačno ta sreća izgleda mazi jer u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva plasirali su se nakon pobjede nad Švedskom 2:0.  Poveli su Englezi nakon kornera. Lijepo je loptu nabacio Ashley Young, a na pet metara je u skoku Harry Maguire glavom loptu skrenuo u mrežu švedskog vratara. Nakon primljenog gola Skandinavci su se počeli sve više otvarati, htjeli su izjednačiti, dokazati se i pokazati svima kako mogu funkcionirati i bez velikog Zlatana Ibrahimovića. 

I pokazali su jer sve do poraza od otočana uspjeli su se izboriti za novu fazu natjecanja... A onda je gotovo sve švedske nade utišao Dele Alli kada je u 59. minuti zabio za 2:0. Bio je to još jedan pogodak glavom. Loptu je ubacio Lingard, a Alli je pospremio iza Olsenovih leđa. Šveđani su tako posljednjim zviždukom glavnog suca Kuipers spakirali stvari i pognutih glava napustili travnjak u Samari. Englezi su pak potaknuli euforiju, koja je ionako već ključala u naciji... 

A prije početka utakmice Ibrahimović i Beckham imali su internu okladu. - Ako Engleska pobijedi, vodim te na večeru bilo gdje u svijetu, a ako Švedska pobijedi, ti meni kupiš što god želim u IKEA-i. Može?, ponudio je Zlatan Beckhamu, a ovaj mu je uzvratio:  - Ako Švedska pobjedi, osobno te vodim u IKEA-u i kupit ću ti sav namještaj za novi stan u Los Angelesu. Ali, ako Engleska pobjedi moraš doći na Wembley na utakmicu Engleske u dresu naše reprezentacije. 

I dok su se oni razbacivali svojim kapitalističkim ponudama, njihovi su akteri igrali. Ibrahimović je ovaj put izgubio. Spasio je Beckhama  tako prvo Maguire koji je postao četvrti igrač koji je postigao svoj prvi gol za Englesku u nokaut fazi Svjetskog prvenstva (nakon Alana Mullerxja, Davida Platta i Rija Ferdinanda), a potom i Alli. Nisu tako Šveđani uspjeli probiti engleske redove i približiti se vratima mladog Pickforda. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije