ODUŠEVIO OPET

Lukine riječi i dalje odzvanjaju: Preko 20.000 ljudi ponavlja Modrićevu izjavu

Lee Smith/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.04.2022.
u 21:17

Podsjetimo, jučerašnja utakmica je počela savršeno za Manchester City jer od druge minute domaćin je vodio. Mahrez se prošetao kraj nekoliko igrača Reala te je savršeno ubacio loptu pred suparnička vrata. Tamo je kraj Carvajala glavom loptu lijepo zahvatio De Bruyne i pogodio za 1-0

Nevjerojatnu su prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka odigrali nogometaši Manchester Cityja i madridskog Reala na Etihadu. City je pobijedio 4-3 (2-1). Od samog početka, od prvog gola u drugoj minuti, Manchester City je bio u stalnoj prednosti. Vodio je 2-0, 3-1 i 4-2, ali su se Madriđani stalno vraćali i spuštali zaostatak na jedan gol što garantira novu sjajnu utakmicu u uzvratu. Taj se dvoboj igra iduće srijede.

Bila je to prava drama vrijedna polufinala Lige prvaka, a svjesni su toga bili svi od igrača, preko trenera, do tribina i gledatelja pred malim ekranima. Još pod dojmom, neki su igrači već nakon susreta počeli 'mobilizirati' snage za uzvrat u nadi za još jedan spektakularan preokret Reala.

Naime, ni ulazak u polufinale nije bio jednostavan. Nogometaši Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dramatičnom dvoboju na Santiago Bernabeu u Madridu u produžetku poraženi 3:2 od branitelja naslova Chelseaja.

No, 'kraljevi' su ovim porazom ipak uspjeli obraniti pobjedu 3:1 iz Londona i s ukupnih 5:4 proći dalje.  Nakon te drame, Luka Modrić je na Twitteru objavio status: 

"Odustajanje nije opcija". 

Upravo to što je napisao Modrić prije dva tjedna podijelio je sada Vinicius Junior i dodao:

"Srijeda. Santiago Bernabeu. Svi zajedno. Po preokret!", Status mu je lajkalo više od 170.000, a podijelilo više od 20.000 korisnika.

Podsjetimo, jučerašnja utakmica je počela savršeno za Manchester City jer od druge minute domaćin je vodio. Mahrez se prošetao kraj nekoliko igrača Reala te je savršeno ubacio loptu pred suparnička vrata. Tamo je kraj Carvajala glavom loptu lijepo zahvatio De Bruyne i pogodio za 1-0. Vrlo brzo nakon toga, u 11. minuti, već je bilo 2-0. Foden i De Bruyne su kombinirali, a ubačenu loptu je primio Gabriel Jesus koji je izvrtio Alabu i zabio za 2-0.

Primljeni golovi su vidno uzdrmali Madriđane, a Manchester City je imao potpuno prevlast u posjedu lopte. Ipak, vremenom se Real počeo izvlačiti iz domaćih ralja i prijetiti. No, ostavljalo je to još više prostora domaćinu pa su tako do 30. minute nove dvije sjajne šanse imali igrači Cityja. Udarci Mahreza i Fodena prolazili su vrlo blizu Realovog okvira vrata.

No, očigledno je bilo kako Real sve bolje stoji na terenu i iz prve prave opasnosti gosti su smanjili, a tada, u 33. minuti, opet je Karim Benzema dokazao koliko mu malo treba za pogodak. Mendy je ubacio, a Benzema je iz poluvoleja zahvatio loptu i smjestio je uz vratnicu. Bio je to njegov trinaesti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije