Uspjeh mladog atletičara

Luka Šakota iz Š. Brijega postao najbrži Hrvat u ovoj sezoni

sakota
Foto: Vecernji.hr
04.09.2014.
u 13:46

Kada je postao članom zagrebačke Mladosti, njegovi rezultati krenuli su još više uzlazno

Mladi atletičar iz Širokog Brijega Luka Šakota s istrčanih 10.66 na Balkanskim atletskim igrama održanim u rumunjskom gradu Pitestiju, postao je najbržim Hrvatom u ovoj sezoni, a u regiji nalazi se također pri samom vrhu najbržih atletičara na 100 metara.

Uzlazna putanja

Kada je prije dvije sezone prešao iz splitskog ASK-a i postao članom zagrebačke Mladosti, njegovi rezultati još su više krenuli uzlaznom linijom.

Na 64. Hanžekovićevom memorijalu koji je trčao ovih dana, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, uz kišu i vjetar u prsa snage 1.5 metar u sekundi, bio je najbrži u jakosnoj skupini B istrčavši 100 metara u vremenu 11.00 sekundi. Na otvorenom pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom 12. i 13. srpnja u Varaždinu, Luka Šakota je u kvalifikacijama istrčao najbolje vrijeme (10.94), ali se ozlijedio i nije mogao nastupiti u finalu i boriti se za naslov seniorskog prvaka Hrvatske. Prvo mjesto na tom natjecanju osvojio je njegov klupski kolega Zvonimir Ivašković u vremenu 10.93, a u polufinalu Ivašković je imao dosta lošije vrijeme od Šakote (11.13 sekundi.) Na tom natjecanju dvadesetogodišnji atletičar imao je želju otići korak brže nego prošle sezone, kada je na državnom prvenstvu u Rijeci osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Nada se prvom mjestu

Za desetak dana, 13. i 14. rujna, Luka Šakota nastupit će u Zagrebu na državnom prvenstvu za mlađe juniore i kako je kazao, nada se osvajanju prvog mjesta u tom uzrastu. Nastup u Zagrebu bit će ujedno i zatvaranje atletske sezone na otvorenim terenima. Za slijedeću sezonu Šakotin prioritet bit će spremanje za nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniore.

U protekle dvije godine Luka Šakota ima niz odličnih nastupa i rezultata. Ponekad su mu i ozljede remetile planove. On se nada da će na tom planu biti sve u najboljem redu i da će u narednoj sezoni imati još dosta dobrih nastupa.

Komentara 1

BO
Bosnjak
20:23 04.09.2014.

valjda najbrzim Bosancem, cuj najbrzi Hrvat, pa nije iz Hrvatske ???

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije