VELIKI JUBILEJ

Luka će protiv Rusije 50. put nositi vatrenu kapetansku traku, ispred je tek Srna

Luka Modrić
Reuters/PIXSELL/Ilustracija
13.11.2021.
u 08:29

Lovro Majer je na Malti imao 90 minuta iz snova, ali kako se tek nakon utakmice osjećao Duje Ćaleta-Car? On je, naime, u istoj utakmici upisao prvijenac za vatrene, a prvi je put i nosio kapetansku traku na dresu Hrvatske!

Posljednjih 30 minuta primio ju je iz ruku Marija Pašalića, kojemu je traku osam minuta prije toga traku predao Modrić. Kapetanska hijerarhija među vatrenima takva je da je prvi zamjenik kapetana Modrića Ivan Perišić, a drugi je Domagoj Vida. Ako pak nitko od njih nije na travnjaku, traka ide igraču s najduljim stažem u A-reprezentaciji, tako da se Ćaleti-Caru poklopilo puno toga da na Malti dobije traku, i to kao 25-godišnjak s tri godine staža u A-vrsti.

Inače, kapetan je prvi put s 25 godina bio Robert Jarni. Dok je Ćaleta-Car debitirao kao kapetan, Luka Modrić u Splitu će sutra obilježiti svoj jubilej, 50. put će od prve minute krenuti s trakom na rukama. Time se Luka već dosta približio rekorderu Dariju Srni, koji ima takvih 68 utakmica, dok je iza sebe ostavio legendarne kapetane Zvonimira Bobana (48 utakmica s trakom) i Niku Kovača (43).

Zanimljivo, Luka Modrić prvi je put kapetan od prve minute utakmice bio tek s 29 godina i 11 mjeseci, u remiju (0:0) protiv Azerbajdžana 2015. godine u Maksimiru.

Do tada je morao čekati red iza Nike Kovača i Darija Srne. Inače, od neovisnosti Hrvatska je imala 33 različita kapetana, a samo njih sedam traku je nosilo na više od 10 utakmica, osim nabrojane četvorke na vrhu to su još uspjeli Šuker i Živković (po 18) te Jarni (16).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?