SRBIJA U ŠOKU

Luda utakmica OFK-a i Crvene zvezde je namještena? Uefa i Interpol pokreću istragu

Crvena zvezda
Foto: Youtube Screenshot
20.07.2015.
u 15:42

UEFA je sasvim sigurno pratila ovu utakmicu jer su uplate u kladionicama bile enormne, tvrdi tajnik za integritet natjecanja, Milivoj Mirkov

Mnogo prašine podiglo se u Srbiji nakon utakmice 1. kola tamošnjeg prvenstva između OFK Beograda i Crvene zvezde. Naime, sumnja se u namještanje nakon što je OFK u prvom poluvremenu vodio 2:0, a onda su crveno-bijeli preokrenuli na 6:2, a četiri pogotka postignuta su u samo 11 minuta (od 47. do 58.). 

Za prvi i šesti Zvezdin pogodak asistirao je debitant Luis Ibanez, bivši igrač Dinama.

Zbog sumnji je i predsjednik Srbijanskog nogometnog saveza, Tomislav Karadžić, naredio tajniku za integritet natjecanja, Milivoju Mirkovu, provođenje hitne istrage te da slučaj preda Uefinoj komisiji, piše SOS kanal. 

– UEFA je sasvim sigurno pratila ovu utakmicu jer su uplate u kladionicama bile enormne. Sljedećih dana očekujemo njihovu reakciju, a nakon toga ću i ja pokrenuti istragu. Ipak, iskustvo me uči da u tim situacijama akteri iz određenih razloga ne žele surađivati sa mnom. Zato je krajnje vrijeme da se ovim slučajem pozabave i državne institucije. Mada mislim da ćemo prije imati reakciju Interpola nego neke institucije – rekao je Mirkov.

Mario Spasić, glavni tajnik Savjeta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" potvrdio je kako je podnio Interpolu zahtjev za provođenje istrage u vezi s mogućim namještanjem utakmice dok je Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu podnesena kaznena prijava.

– Imajući u vidu da je u tijeku međunarodna istraga korupcije u Fifi, osnovano sumnjamo da je eventualno ugovaranje ishoda utakmice u Beogradu dio razrađene međunarodne veze za “namještanje” utakmica i zato smo podnijeli zahtjev Interpolu da provede istragu i utvrdi eventualno postojanje spomenute korupcijske veze na međunarodnom nivou, čiji se jedan od ogranaka nalazi u Republici Srbiji. Također, Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu podnijeli smo kaznenu prijavu prema kojoj je predviđena kazna zatvora u trajanju do deset godina – izjavio je Spasić, piše SOS kanal.

>>Veliki preokret Zvezde, Ibanez debitirao s dvije asistencije!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije