presica

Lovren: Da je Modrić Nijemac ili Španjolac osvojio bi Zlatnu loptu

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
24.06.2018.
u 10:29

Sviđaju mi se one 'babuške', trud naših domaćina da ih naprave, ali nemam osjećaj da sam to bio ja, više sliči na Gorana Vlaovića - kaže Dejan Lovren

Nakon današnjeg jutarnjeg treninga hrvatska nogometna reprezentacija u 15 sati leti iz Sankt Peterburga za Rostov na Donu gdje će se pripremati za utakmicu s Islandom. Vatreni posljednji dvoboj u skupini D SP-a igraju u utorak u 20 sati. 

Izbornik Dalić najavio je promjene u sastavu za susret s Islanđanima. Na konferenciju za medije uoči treninga stigli su rezervni vratar Lovre Kalinić, koji bi protiv Islanda mogao dobiti priliku umjesto Danijela Subašića, te Dejan Lovren.   

- Mi svaku utakmicu želimo pobijediti, bez obzira tko će igrati u prvih 11, dat će svoj maksimum. Naš cilj je jasan, želimo tri boda. Bili smo presretni zbog pobjede protiv Argentine, no ne osvaja se SP na jednoj utakmici, treba nam kontinuitet dobrih igara. Bitna nam je i ova treća utakmica bez obzira što nam rezultatski ne donosi ništa posebno - rekao je Lovre Kalinić na moguće promjene u sastavu te dodao:

- Uvijek se postavljaju pitanja je li ova momčad prava, no igrači uvijek daju svoj maksimum bez obzira što to ne izgleda uvijek tako. Otkako je došao izbornik Dalić odigrali smo puno utakmica na dobrom nivou i želimo nastaviti tako dalje.

Među vratarima vlada sjajan odnos?

- Vratarska pozicija je uvijek delikatna i nije laka. Veća je nego igrača jer svaka mala pogreška bude kažnjena. Kada postoje još dva vratara koji su podrška drugome, uvijek je veći gušt raditi. Takva atmosfera uvijek daje razinu više zadovoljstva - istaknuo je Kalinić.

Protiv Islanda će zamijeniti Subašića?

- Spreman sam. Velika mi je stvar što ću vjerojatno dobiti priliku protiv Islanda. Idemo nastavit što smo započeli - rekao je Lovre i dodao:

- Znamo njihov stil igre, bit ćemo spremni za tu utakmicu, čvrsti su, jaki u dvobojima, igraju puno na te duge lopte, no znat ćemo im odgovoriti. Pokazali smo da se kao momčad i branimo i napadamo, u organizaciji igre stajali smo stvarno dobro i ako nastavimo tako možemo daleko dogurati. 

Kakvo je ozračje u kampu reprezentacije?

- U kampu je sjajno, slobodno vrijeme koristimo za društvene igre... Broz je u svim tim igrama najjači, ali briškulu i trešetu još nije naučio. U kampu je doista lijepo i mirno, paše nam. Do utakmice su dva dana, ovo je moj posao i život, naviknut sam na takve utakmice, nema neke posebne emocije - podvukao je Lovre Kalinić.

Zlatko Dalić unio je dodatnu energiju u ovu reprezentaciju.

- Izbornik je napravio fantastičnu atmosferu oko nas, imamo od početka poseban odnos. Zna kako komunicirati s igračima, nije nam najveći prijatelj, ali dovoljno smo si blizu, razumijemo se i zato vlada odlična atmosfera u reprezentacije - istaknuo je Lovren.

Kakve su ostale reprezentacije na SP-u, Brazil nije onaj pravi?

- Brazil još nije dohvatio onu svoju pravu formu, nadam se da ni neće. Ali Coutinho je fantastičan igrač, ne treba puno ni pričati o njemu, toliko toga smo pozitivnog rekli o njemu. Ali cijela je njihova momčad sjajna i favoriti za naslov - podvukao je Lovren.

Argentina i Nigerija žele da Hrvatska protiv Islanda igra u najjačem sastavu.

- Razumijem da Argentinci žele da igra ona postava koja je igrala protiv njih, ali zašto bi riskirali neku ozljedu ili karton. Nama je cilj pobijediti i nećemo kalkulirati. Želimo devet bodova. No znamo da neće biti jednostavna utakmica - rekao je Dejan Lovren.

Hrvatski kapetan igrao sjajno. U prve dvije utakmice odlično je vodio igru hrvatske reprezentacije.

- S Modrićem je fantastično igrati, baš je gušt igrati uz njega. To je jedan od najboljih igrača na svijetu - Istaknuo je Lovren i dodao:

- Rekao bih da zaslužuje puno više pažnje, da je Nijemac ili Španjolac bio bi među top tri igrača svijeta ili bi čak mogao osvojiti Zlatnu loptu, ali kako smo mi Hrvati, Luka ne dobiva previše pažnje. On je jedan je od najboljih igrača svijeta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije