Izbornik ženske reprezentacije BiH

Lojo: Turneju u Italiji iskoristili smo da podižemo formu i fizičku spremu

17.08.2022.
u 16:08

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon desetodnevne 'turneje' u Italiji nastavlja pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Izbornik košarkašica BiH Goran Lojo na današnjoj press-konferenciji kazao je da je ekipa nakon okupljanja otputovala u Italiju, što nije uobičajen metod rada, ali zbog specifičnosti datuma kada se odigrava SP, u ovom razdoblju nisu mogli naći protivnike za prijateljske utakmice iz razloga što je iz Europe na SP pored BiH  sudjeluju još samo Srbija i Belgija.

- Mi smo 'turneju' u Italiji iskoristili kako bismo odigrali utakmice i podigli formu, prvenstveno fizičku spremu, što smo radili iz utakmice u utakmicu. Na pripreme smo pozvali 16 igračica. Tu nije bila Jonquel Jones, koja će nam se priključiti po završetku obveza u WNBA ligi. Prvi put smo pozvali u reprezentaciju 4-5 novih igračica, kojima smo dali priliku da svojim radom i zalaganjem pokušaju izboriti mjesto među konačnih 12, koje će putovati na SP - kazao je Lojo. 

Navodi da će bh. tim u nastavku priprema danas i sutra u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice sa Portugalom, a zatim otputovati u Pariz, gdje će odigrati još dvije kontrolne utakmice protiv Francuske. 

 

- Rezultat nam nije imperativ. Razmišljamo kako se što bolje uigrati. Nakon utakmica u Francuskoj slijedi stanka 4-5 dana, a onda nastavljamo pripreme na Vlašiću od 27. kolovoza do 11. rujna, kada putujemo u Australiju. Prije početka SP-a pokušaćemo dogovoriti još jednu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Malija, koja je također sudionik SP-a - kazao je Lojo. 

Kapetan reprezentacije BiH Milica Deura osvrnula se na prvi dio priprema u Italiji gdje je bh. tim odigrao pet kontrolnih utakmica protiv američkih koledža. 

- Sve djevojke su došle spremne, željne rada. Znamo da nas očekuje veliko natjecanje. Prvi put na SP-u igra jedna naša košarkaška reprezentacija što nam je čast i zadovoljstvo. Mi ćemo odraditi sve što je do nas kako bi se što bolje spremili - kazala je Deura.

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu od 22. rujna do 1. listopada u Sydneyju.  Košarkašice BiH igrat će u A-skupini s ekipama Belgije, Kine, Portorika, Južne Koreje i SAD.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?