Ženska košarkaška reprezentacija BiH

Lojo: Nadam se da ćemo u Japanu nastupiti u najjačem sastavu

21.01.2022.
u 17:34

Žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine idućeg mjeseca u japanskoj Osaki očekuje kvalifikacijski turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH nalazi se u skupini sa selekcijama Japana, Kanade i Bjelorusije.

Izbornik BiH Goran Lojo u izjavi za Fenu ističe da ovoga puta selekcija BiH neće imati klasično okupljanje, već će 6. veljače odletjeti u Osaku gdje će do prve utakmice odraditi nekoliko treninga. 

- Prva utakmica na programu je 10. veljače protiv Bjelorusije, slijedi dan odmora, a onda 12. veljače igramo protiv Kanade, a dan kasnije protiv domaćina, reprezentacije Japana. Sve reprezentacije visoko kotiraju na Fiba World ranking listi. Kanada je 4., Japan 8., a Bjerolusija 11. ekipa svijeta, dok smo mi tek 27. Naravno, to ne znači mnogo, jer smo na Europskom prvenstvu bili totalni autsajderi, a završili smo kao 5. najbolja reprezentacija Europe - izjavio je Lojo.

Izbornik BiH se nada da će njegova ekipa u Japanu biti kompletna i u najjačem mogućem sastavu, a mnogo toga ovisi od situacije s pandemijom koronavirusa. Lojo računa da će u Osaki moći računati i na "perjanice" bh. tima, Maricu Gajić, koja se oporavila od teške ozljede i jednu od najboljih igračica svijeta, Jonquel Jones. 

- Sazreli smo kao tim, igramo zaista odlično i dokazali smo to ponovno u studenom još jednom pobjedom protiv velikog favorita - Belgije, u okviru novog ciklusa kvalifikacija za EP 2023. Što se tiče same skupine u Osaki, Japan ima blagu prednost kao domaćin i reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama bila srebrna. Kanada i Bjelorusija su također veoma kvalitetne reprezentacije sa nekolicinom izvrsnih igračica. Mi idemo utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe kako bismo još jednom pomjerili granice i plasirati se na Svjetsko prvenstvo prvi put u povijesti bh. košarke - dodao je Lojo.

Izbornik BiH će spisak od 12 igračica koje će putovati u Japan objaviti nekoliko dana pred polazak.

Reprezentacija BiH u prvom kolu 10. veljače igrat će protiv Bjelorusije od 16 sati po lokalnom vremenu (8 ujutro po našem vremenu). Dva dana kasnije, "Zmajice" će odmjeriti snage sa Kanadom (15 sati po lokalnom, 7 ujutro po našem), a protiv domaće selekcije igrat će 13. veljače (18 sati, 10 ujutro po našem vremenu).

Plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Australiji tijekom rujna, osigurat će tri najbolje plasirane ekipe iz skupine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije