Ženska košarka

Livanjke s puno optimizma odlaze u Podgoricu

Košarkaška lopta
Dino Stanin/PIXSELL
04.03.2016.
u 07:18

Košarkašice Livna oduševile su sve ljubitelje ženske košarke u regiji plasiravši se na Final Four i ostavivši iza sebe divove ženske košarke poput Athlete Celja, Maribora i Medveščaka. “Anđeli Livna”, kako ih od milja zovu sumještani, pobjede su ostvarivali u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, upisavši ove sezone samo dva poraza u regionalnoj ligi. Livanjke Marija-Maja Pavić, Andrea Krišto, Lara Mihaljević, Sara Jurkić, Nikolina Šarić, Gabriela Visković, Magdalena Bandov, Slavica Tokić, Tanja Kelić, Marina Kelić, Veronika Nakić i Marija Juri, Duvanjke Josipa Jurič i Božena Perić, Mostarka Tea Perić, te Čitlučanka Lorena Raspudić predvođene trenerom Slavkom Krištom napisale su novu stranicu povijesti ženske košarke KS HB izborivši prvi Final Four u povijesti ovoga sporta. Samo ove sezone redom su pobjeđivale Požegu, Novi Zagreb, Brod na Savi, Feniks, Athlete Celje dva puta, Maribor dva puta te, nove/stare prvakinje Hrvatske, ekipu ŽKK Vodice. U polufinalu ih čeka težak zadatak, ekipa Croatie 2006 koja je za ovo natjecanje kombinirala roster s ekipom Trešnjevke stvorivši vrhunsku ekipu koja ima čak sedam reprezentativki Hrvatske.

- Košarkašice se marljivo pripremaju za završni turnir koji se igra 12. i 13 ožujka u Podgorici. One su uvijek u najtežim utakmicama igrale najbolje, dokazavši to prošle godine u finalu državnog prvenstva za juniorke gdje su, dvije godine mlađe, svladale favoriziranu ekipu Play Offa iz Sarajeva 20 koševa razlike, istaknuo je trener Livanjki Slavko Krišto. - Na nama nema nikakvog pritiska osim želje da svakom utakmicom postanemo sve bolji, a pehari će sami po sebi doći. Uopće se ne bojimo ekipe Croatie jer da je drugačije, ne bismo ni putovali u Crnu Goru. Krasi nas veliko livanjsko srce i želja predstaviti klub, grad u što ljepšem izdanju, za kraj je dodao trener Slavko Krišto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?