POBJEDA ZA KRAJ

Lino Červar još razmišlja, otišli Vori, Buntić, Čupić i Alilović

27.01.2018.
u 21:13

- Došao sam pomoći i imao sam ugovor na godinu dana. Trebam se odmoriti tjedan dana pa ću donijeti svoju odluku.

Lino Červar odlazi u povijest što se tiče rukometne reprezentacije neobavljena posla. Hrabrio se kroz reklame, kroz izjave u medijima, a na terenu smo definitivno shvatili da ova Hrvatska vrijedi upravo za peto mjesto koje smo i osvojili pobjedom protiv Češke 28:27. Cilj nije ispunjen, a izbornik je rekao da je jako, jako umoran, te da razmišlja o odlasku u rukometnu mirovinu. Nakon 167. utakmica i dvije zlatne medalje na SP-u 2003. i OI 2004.

Igrali smo za trojku

- Došao sam pomoći i imao sam ugovor na godinu dana. Trebam se odmoriti tjedan dana pa ću donijeti svoju odluku. Ovo smo prvenstvo odigrali za trojku, ne za četvorku i peticu. Nadam se da kad se svjetla ugase, kad ovaj cirkus ode, da se neće zaboraviti na rukomet i da će nam oni koji o tome moraju misliti osigurati uvjete za rad. Mi vjerujemo u sebe, drugi ne vjeruju u nas. Dižem glas kao trener, želim da nam daju uvjete, a ne da igramo u nekim dvoranama na kraju grada.

Turnir smo odigrali bez Domagoja Duvnjaka, a Červar je označio igrače budućnosti:

- Cindrić. pa Mamić, Halil, ima mladića koji dolaze i treba samo puno i kvalitetno raditi.

Na kraju se zahvalio publici:

- Bila je na ovom turniru fantastična.

Zlatko Saračević član Červarovog stožera je na kraju rekao:

- Domaći teren je prednost ako si jak u glavi, a mi kao stručni stožer nismo napravili da smanjimo taj pritisak na tim igračima. Hrvati, skloni najtanjoj mogućoj liniji između euforije i tragedije još jednom su pokazali da ljube svoje rukometaše samo ako pobjeđuju i igraju za medalje. Netko je šaljivo dobacio da bi se sraz za peto mjesto na Euru mogao igrati i u Kutiji šibica, maloj dvoranici na Trešnjevci kod Remize.

Svi oni koji su željeli to vidjeti upravo bi stali u tu dvoranu u zagrebačkog kvartu. Svi u ‘kockastom’ su zapravo željeli da sve što prije završi nakon što se nismo plasirali u borbu za odličja. Nakon što smo izgubili dan kasnije je u mirovinu otišao Igor Vori, a netko je Mirku Aliloviću razbio crijep i prozore na kući. I njegova Iva je postala zvijezdom dana, toliko napada na društvenim mrežama posljednjih dana nije imao niti Oliver Frljić, kontroverzni kazališni redatelj nakon posljednje predstave u zagrebačkom Kerempuhu “Šest likova traže autora”.

U toj pomalo mučnoj atmosferi Hrvatska je trebala još odigrati utakmicu koja se nije igrala za ništa i koja doista nikoga nije zanimala. Ljudima je ipak malo preskupo platiti da bi gledali revijalnu ili trening utakmicu.

U prvom poluvremenu taj znameniti Čeh Mrkva na golu obranio je dvije od 10 lopti, Česi nam nisu mogli parirati pa smo na odmor otišli sa plus pet pogodaka (15:10). U zagrebačkoj Areni vidjeli smo Zdrahalu, prvog strijelca turnira, Čeha koji nije napravio pamtljiviju rukometnu karijeru. Utakmicu za peto mjesto završio je sa 13 postignutih pogodaka

Ivan Stevanović je ponovno bio raspoložen, obranio je 13 lopti i samo potvrdio da je bio naš najbolji golman na ovom prvenstvu, a golmani nam na turniru nisu bili dobri. Ali to nije ništa novo, naime godinama naša rukometna reprezentacija nema vratara od formata, da ima osvojili bi mi koju medalju više.

Čupić: Hvala, ovo je kraj!

Uz Igora Vorija i Denisa Buntića, Mirka Alilovića, od reprezentacije se oprostio i naš najbolji strijelac na europskim prvenstvima Ivan Čupić.

- Opraštam se od reprezentacije jer se više ne osjećam spremnim da dam svoj maksimum. Žao mi je što odlazim bez polufinala, ali to je život.

Hrvatska će ipak imati predstavnika u finalu Eura koje se igra u nedjelju u 20.30 sati. Naime Europski rukometni savez je odlučio dati povjerenje hrvatskom sudačkom paru Matiji Gubici i Borisu Miloševiću.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije