Ponovili uspjeh seniorske momčadi

Liga prvaka ovog će se ljeta dva puta igrati u Mostaru

06.06.2016.
u 10:00

Juniori Zrinjskog novi su prvaci juniorske Premijer lige BiH. Spomenuta momčad je u odlučujućoj utakmici igranoj u Tuzli protiv Slobode slavila rezultatom 2:0, pogocima Sabljića i Miličevića. Momčad trenera Nenada Gagre ponovila je tako uspjeh svojih seniorskih kolega i u svojoj konkurenciji osvojila laskavi naslov prvaka. Treneru Gagri smo ujutro nakon velike pobjede uputili čestitke.

- Hvala vam na dobrim željama i čestitkama, naši su momci definitivno zaslužili ovaj naslov. Cijelo prvenstvo je bilo uzbudljivo, a u zadnjoj utakmici protiv Slobode dali smo svoj maksimum kako bismo prevladali pritisak i ostvarili pobjedu, kazao je Nenad Gagro, te dodao:

- Naslov smo s našim prijateljima proslavili po povratku u Mostar. Otvorili smo i šampanjac, a tijekom cijelog puta natrag ozračje u našem autobusu je bilo slavljeničko - dodao je Gagro

Po mnogima je juniorski uzrast najvažniji u razvoju mladih nogometaša, odnosno to je prekretnica njihovog sportskog puta, nakon koje nastavljaju kao seniori profesionalci, kao amateri ili se, mostarski rečeno, “okanu lopte”. Prema ovom rezultatu juniora Zrinjskog, u toj momčadi postoji određeni potencijal za prvu momčad.

- Definitivno je kako u ovoj našoj generaciji ima “materijala” za prvu momčad. Ako pak neki naš junior trenutačno i nije za prvu momčad, s obzirom na jaku konkurenciju u njoj, to ne znači da nemaju potencijal postati igrači Zrinjskog. Njima je potrebna prilika za skupljanje seniorskih minuta. Jedan od problema ovog uzrasta je što u BiH ne postoje određena natjecanja za igrače do 21 godine u kojima bi oni nakon juniorskog staža mogli skupiti iskustvo. Nadam se kako će se nešto napraviti i na tu temu u budućnosti, jer riječ je o mladim ljudima i sportašima kojima je potrebna podrška - tvrdi trener mostarskih juniora.

Juniorska liga prvaka

Ostaje vidjeti hoće li netko od juniora Zrinjskog i dobiti poziv u prvu momčad.

- Bilo kako bilo, uspjeh naših momaka je velik za ovaj klub. Nije mala stvar što će se Liga prvaka ovaj put u Mostaru igrati u dva uzrasta - zaključio je Gagro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije