vitez - sloboda

Lider odnio puni plijen iz Viteza

13.03.2016.
u 09:46

Sloboda je zasluženo pobijedila, više sretno nego spretno i treba reći da igrom nije opravdala lidersku poziciju koju drži. Prvo poluvrijeme Vitez i Sloboda su odigrali vrlo dobro, borbeno, požrtvovano, oštro, ali i korektno. I u tom dijelu susreta favorizirana Sloboda je bila nadigrana i nogometaši Viteza na odmor su ispraćeni burnim pljeskom njihovih brojnih navijača.

Autogol Kosića

Jer Vitez je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist autogolom Kostića u 25. minuti. Naime, Vitežani su izveli brzi napad po lijevoj strani, Đurić je oštro ubacio pred gol Slobode, a Kostić nes(p)retno loptu zakucao u vlastitu mrežu. Bilo je to potpuno zasluženo vodstvo jer su Vitežani i do tada bili bolji, opasniji i konkretniji. Najljepšu akciju Vitežani su izveli u završnici prvog poluvremena, u 44. minuti. Naime, u brzom napadu kombinirali su Jurić i Šantić, lijepo je poslužen Livančić koji iz dobre pozicije nije uspio poentirati. Slabo je šutirao i lopta je otišla u gol aut. Cijelo prvo poluvrijeme Slobada nijednom nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti vrataru Viteza Tiriću.

Agresivnija Sloboda

U nastavku susreta Sloboda je zaigrala agresivnije i odlučnije, imali su terensku inicijativu, ali i dalje ozbiljnijih prilika za postizanje gola nisu imali. Ipak, omjer su poravnali u 65. minuti, autogolom domaćina, kada je, uz smušenost cijele obrane Viteza, jedna odbijena lopta pogodila Novaka za 1:1. Pet minuta kasnije Livančić je probio lijevu stranu, ušao u kazneni prostor Slobode i iz teške situacije šutirao i pogodio desnu vratnicu tada sretnog vratara Slobode Pirića. Na žalost Vitežana, tu svoju, do tada jalovu nadmoć, Sloboda je pretvorila u vodstvo u 81. minuti kada je Ordagić majstorski poentirao za vodstvo svoje momčadi. Gosti su pobjedu potvrdili u sudačkoj nadoknadi preciznim udarcem, a egzekutor je bio Zeba. Vitežani su minutu kasnije bili u prilici ublažiti poraz, ali je dobar udarac Mrkaića s 20 metara završio na gredi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?