POVRATAK NA KLUPU

Leko nakon poraza: Nije to bio pravi Hajduk, a teren nije bio u dobrom stanju

Ivan Leko
RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
17.09.2023.
u 20:11

Nogometaši Hajduka su u utakmici osmog kola HNL-a sve do 86. minute susreta imali 1:0 vodstvo protiv Gorice, da bi do kraja utakmice ispustili prednost i izgubili 2:1.

Bila je to utakmica koja je bila vrlo nesadržajna do zadnjih pola sata susreta. I jedni i drugi su imali svoje prilike, ali nije bilo puno uzbuđenja. Na kraju je Gorica bila nadmoćnija u većini statističkih kategorija, posjedu lopte, udarcima i udarcima u okvir gola.

U 62. minuti Zvonimir Šarlija doveo je Splićane u vodstvo i Hajduk je sve do 87. minute imao tri boda u džepu. No, prvo je Gorica izjednačila pogotkom Dine Štigleca, dok se potpuni preokret dogodio u 92. minuti kada je Ante Matej Jurić pogodio za 2:1 domaćeg sastava.

Nakon odrađene kazne na klupu Hajduka se vratio prvi trener Ivan Leko, no njegova je momčad nakon pet prvenstvenih pobjeda u nizu upisala drugi poraz zaredom. Hajduk je i dalje prvi, ali se njegova prednost pred pratnjom topi. Leko je reagirao na poraz u Velikoj Gorici nakon utakmice.

- Bilo je poraza. Težih i bolnijih. Dolazimo iz poraza doma. Imali smo teška dva tjedna. Morali smo pobijediti danas. Došli smo na teren koji nije bio u dobrom stanju. Vidiš po početku da će to biti jedna teška utakmica, krvava, na rezultat, da će biti potrebno biti sretan i spretan. U prvom poluvremenu bili smo malo bolji. Nismo zabili. U poluvremenu im kažeš, otvori nam se, zabijemo lijep gol iz prekida, a onda primimo golove iz prekida. Težak poraz za sve nas. Ono što smo pružili na terenu nije to bio pravi Hajduk - rekao je Leko, pa dodao:

- Htjeli smo mi zabiti drugi gol, ali momenti tog presinga nisu bili dobri. Nije Gorica imala neke šanse, ali moraš od njih očekivati nabacivanja, da ćeš biti stabilan. Puno pričamo kako se treba braniti, da ne smijemo raditi prekršaje sa strane. Nije nam bila ideja braniti 1:0, ali nismo došli u situaciju zabiti gol.

 

Komentirao je nakon toga trener Hajduka kako dignuti momčad nakon ovakvog dramatičnog poraza.

- Događaju se u sportu i pobjede i porazi. Bilo je lijepo kad smo pobjeđivali, sad gubimo. Ništa, spustiti glavu i idemo raditi kao psi. Najlakše je predati se i kukati. Na muci se poznaju junaci. Velike momčadi i veliki igrači su tu kad je najteže. 

Marko Livaja nije bio na svojoj optimalnoj razini u ovoj utakmici, pa se odmah povuklo pitanje je li Hajdukova igra "samo Livaja".

- Marko je ključan igrač. Svaka momčad ih ima, ali ne možemo se mi oslanjati na to da će on zabiti 60 golova. Nogomet je kolektivna igra. Bitna je invidualna kvaliteta, ali puno je bitnija snaga i čvrstina momčadi. Na nama je da nađemo dobitnu formulu kako da dobivamo utakmice momčadski - zaključio je Leko.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije