TALKSPORT

Leipzig je odredio cijenu za Joška Gvardiola. Pep i City kreću po čudesnog Hrvata

Joško Gvardiol
Jan Woitas/DPA
14.06.2023.
u 08:24

Jedan od najtraženijih nogometaša Europe uskoro bi mogao napustiti Bundesligu i doći na Otok

Njemački RB Leipzig tražit će najmanje 87.6 milijuna eura za hrvatskog stopera Joška Gvardiola, objavio je engleski portal talkSPORT. Manchester City se u posljednje vrijeme istaknuo kao klub koji najviše želi braniča vatrenih, Pep Guardiola je veliki obožavatelj pa su građani spremni dati veliki novac.

Mjesecima se pisalo kako će Gvardiol postati prvi branič za kojeg je plaćen iznos od barem 100 milijuna eura, ali čini se kako to neće biti slučaj. Time bi postao najskuplji branič ikad jer bi prestigao trenutnog rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United 2019. godine Leicester Cityju platio 87 milijuna eura i jako požalio.

Gvardiol je u RB Leipzig prešao prije dvije godine iz zagrebačkog Dinama u transferu vrijednom 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od budućeg transfera stoga logično navijaju da posao dosegne cifru od 100 milijuna eura.

.Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 87.6 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 68.8 milijuna eura.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije