Liga prvaka

Legiju trese transfer-groznica - Duda vjerojatno u Herthi

BiH,12.07.16.Mostar,Stadion Bijeli brijeg 2 pretkolo lige prvaka Zrinjski -Legia Photo:Stojan Lasic
Stojan Lasić
16.07.2016.
u 08:00

Nogometaši Zrinjskog jučer su doznali i eventualne protivnike 3. pretkola Lige prvaka. Naravno, za prolazak u iduću fazu Lige prvaka plemići bi prvo morali proći Legiju, protiv koje u Varšavi u utorak (20.45 sati) igraju uzvrat. Rezultat u prvom susretu igranom u Mostaru bio je 1:1. U eventualnom 3. pretkolu igrali bi protiv bolje momčadi iz susreta Trenčín (Slovačka) - Olimpija (Slovenija).

Trenčin u prednosti

Trenčín je bio bolji u prvom susretu od Olimpije s 4:3, a ta luda utakmica igrala se u Ljubljani. Slovaci su na toj utakmici u 33. minuti vodili s čak 0:4 i sve je mirisalo na totalnu katastrofu Olimpije. Ipak, Slovenci su zabili tri gola i uspjeli su donekle popraviti dojam. Oni će uzvrat u Slovačkoj igrati 20. srpnja. Razumljivo je pak kako u Zrinjskom nisu željeli komentirati ništa oko eventualnog protivnika u 3. pretkolu, s obzirom na to da Mostarci u utorak imaju odraditi neugodan uzvrat protiv favorizirane Legije u Varšavi.

Legija će danas igrati 1. kolo prvenstva Poljske. Protivnik će im na domaćem terenu biti momčad Jagiellonije, a riječ je o klubu koji obično boravi u donjem djelu prvenstvene ljestvice. Ostaje vidjeti kakav će sastav Legia izvesti danas te hoće li svoje najbolje igrače odmarati za utakmicu sa Zrinjskim. Duhovi u varšavskom klubu su dosta uzburkani ovih dana, a to je uzrokovala transfer-groznica. Po mnogim,a najbolji igrač Legije, Slovak Ondrej Duda, od četvrtka nije na treningu te momčadi. Navodno je otputovao u Njemačku gdje bi trebao finalizirati transfer u jedan bundesligaš. Tamošnji mediji iznose pretpostavke kako je riječ o transferu u Herthu Berlin.

I Nikolić na nogometnoj burzi

Prošle sezone Dudu je navodno želio milanski Inter, ali i Fiorentina, koja je slala i službenu ponudu koju su čelnici Legije tada odbili. Poljski mediji tvrde kako je i Nemanja Nikolić (strijelac pogotka protiv Zrinjskog) također na meti nekoliko klubova. On je i sam izjavio kako je zadovoljan u Varšavi, ali kako će on i njegov menadžer razmotriti sve ozbiljne ponude.

Navijačima Legije se ne sviđa što u klubu žele unovčiti svoje najbolje igrače, kojima je cijena nakon njihovog nastupa na Europskom prvenstvu znatno porasla. Poljski nogometni stručnjaci tvrde kako je Legia puno slabija momčad bez svojih igrača koji su nastupali na Euru. Prema Legiji postavljaju upite u stilu jesu li sigurni kako je prodaja Dude i eventualno Nikolića prava stvar za klub jer na vidiku nema kvalitetnih zamjena za njih.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?