EUROBASKET IZABRAO

Lanjski trener Širokog Danijel Jusup najbolji u Hrvatskoj

Autori: Miro Bošnjak,
20.04.2020.
u 20:20

Košarkaški portal Eurobasket odabrao je najboljeg igrača, trenera i petorku u hrvatskoj košarkaškoj ligi u sezoni 2019./2020. Za najboljeg igrača proglašen je Lovro Mazalin koji je nosio majicu Gorice. Treba podsjetiti kako je branič Gorice u sezoni 2018./2019. nosio i majicu Sparsa iz Sarajeva. Za najboljeg trenera proglašen je trener Zadra Danijel Jusup.

Jusup je samo godinu ranije donio Širokom povijesni, deseti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Osim Mazalina, u najboljoj petorci košarkaške lige Hrvatske još se nalaze Nick Neal (Alkar Sinj), Antonio Jordano (Vrijednosnice Osijek), Toni Nakić i Tonko Vuko (obojica Šibenka). Igrač koji je najviše napredovao je Luka Tomas iz Zaboka. Luka Tomas najmlađi je brat dvojice poznatih hrvatskih košarkaša Marka i Ivana. I dok se čekaju odluke vodstva ABA lige, Košarkaški klub Zadar već je poduzeo određene korake u pogledu prve momčadi i stručnog stožera, a među onima kojima je po trenutačnoj situaciji ugovor istekao jest i trener Jusup. Hoće li na početku iduće nastaviti tamo gdje je stao u ovom trenutku, ne zna ni on sam.

- Zašto ne? Ja sam uvijek volio raditi u Zadru i više puta sam se vraćao. No, sada je na ljudima iz kluba da procijene što se do sada napravilo i da donesu neke odluke. Ali, koliko ja vidim, naglasak je sada na rješavanju nekih aktualnih ugovora i da se situacija smiri i očisti i onda će se krenuti u nekakav daljnji korak s trenerima i igračima. Mišljenja sam samo da treba požuriti sa svim tim stvarima jer, kada se jednom donese odluka da postoji mogućnost treniranja, mislim da već idućeg dana treba krenuti s treningom. To znači da treba imati i igrače i onog tko će voditi te mjesto na kojem će se treninzi odvijati. Tako da opet ne prođe vrijeme u nekom traženju - izjavio je Jusup za HRT. Slična situacija koja se odvija u KK Zadar još ranije dogodila se i u Ciboni koja je privremeno raskinula suradnju s trenerom Ivanom Velićem i stručnim stožerom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije