UOČI OSMINE FINALA

Kroos komentirao Modrića i promjene u Realu: 'On i ja smo drugačiji ljudi'

Toni Kros i Luka Modrić
Isabel Infantes/REUTERS
13.02.2024.
u 07:40

"Više sam iznenađen svježinom u glavi nego u tijelu. Počeo sam sa 17 godina u Bayernu, na vrhunskoj razini i pod golemim pritiskom. Mislio sam da neću izdržati 15 godina. Motiviran sam. Tijelo mi ne stvara velike probleme", rekao je Toni Kroos

Real Madrid će ovoga utorka otvoriti osminu finala Lige prvaka utakmicom protiv RB Leipziga. Susret je na rasporedu od 21 sata, a igra se u Njemačkoj. Momčad kraljevskoga klub već je stigla u grad na istoku Njemačke, a na konferenciji za medije utakmicu su najavili Carlo Ancelotti i Toni Kroos.

"Posljednji put smo poraženi na ovom stadionu, pa sada itekako dobro znamo što nas čeka. Maksimalno smo motivirani te smo došli ostvariti što bolji rezultat, koji bismo onda potvrdili na svom stadionu i plasirali se u četvrtfinale", rekao je kratko na otvaranju Kroos pa odgovarao na pitanja", rekao je njemački veznjak pa se osvrnuo na promjene u sustavu igre koje je ove sezone Real uveo:

"U nekoliko smo navrata igrali 4-4-2, a ja sam igrao kao šestica. Posljednjih sam godina radio na tome da se poboljšam u obrani. Sada igramo jako napadački, ali i dalje moramo stalno razmišljati o tome što će se dogoditi kad izgubimo loptu. S tri veznjaka smo igrali drugačije."

"Nisam zabrinut za svoju budućnost. Moguće da je da ću odluku donijeti vrlo brzo. Svakako ću je objaviti čim je donesem. Sretan sam onime što sam dosad postigao i sada uživam. Neću se vraćati u Bayern, to je sigurno", rekao je Kroos kojem ugovor ističe ovoga ljeta. Isti je slučaj i s njegovim dugogodišnjim suigračem Lukom Modrićem, koji ove sezone ima dosta manju minutažu.

"Njegov je slučaj drugačiji jer smo on i ja drugačiji ljudi. Ta odluka je na njemu ili na klubu. Ja mogu samo objasniti svoju situaciju, ne mogu govoriti o njemu", rekao je Kroos pa se vratio na Ligu prvaka, natjecanje u kojem je Real istinska velesila:

"Sposobni smo je osvojiti, ali ima tu još puno dobrih ekipa. Jedan loš dan i ispali ste. Mi uvijek najbolje igramo protiv najboljih. Teško je reći da smo favoriti, ali naravno da možemo otići do kraja."

Kroosu su 34 godine što je popriličan broj za igrača na najvišoj razini svjetskog nogometa. Upitan o načinu na koji održava formu rekao je: "Više sam iznenađen svježinom u glavi nego u tijelu. Počeo sam sa 17 godina u Bayernu, na vrhunskoj razini i pod golemim pritiskom. Mislio sam da neću izdržati 15 godina. Motiviran sam. Tijelo mi ne stvara velike probleme. Iznenađuje me glava jer sam uvijek govorio da se želim umiroviti s 32 godine."

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije