Finale Kupa BiH

Krcata Pecara u euforiji će očekivati novu pobjedu i naslov Kupa BiH

17.05.2017.
u 09:00

Dojam je da u Širokom Brijegu, zapadnoj Hercegovini, pa i šire zadnjih 30–40 sati osim uzvratne finalne utakmice Nogometnog kupa BiH nema drugih tema. Ne, ne varamo se, ne pretjerujemo.Nikada u predprodaji nije “planuo” veći broj ulaznica, pa je sigurno kako će večeras u 20 sati Pecara biti “puna kao šipak”, bez ijedne prazne sjedalice! Jučer su se karte najprije počele prodavati u Posušju.

Uspjela akcija

Hostese su javile u klub da je “za tili čas” prodano više od 100 ulaznica. Slično je bilo malo kasnije u Grudama i Ljubuškom, a prava je gužva nastala tek u Širokom Brijegu gdje su karte puštene u prodaju tek u poslijepodnevnim satima. Akcija “Svi na Pecaru – Kup je naš” poprimila je neviđene razmjere i napravila golemi uspjeh. U klub su stigle brojne fotografija s “cijeloga globusa”, poslane od znanih, općepoznatih i sasvim neznanih iz Chicaga, Melbourna, Austrije, Kenije, Koreje, Rusije, Njemačke, Washingtona, Kanade, ali i Zadra, Dubrovnika, Makarske, Žepča, Uskoplja, Zagreba, Tomislavgrada,Mostara, Ploča, Čitluka, Rijeke, Imotskog, Kiseljaka... Javljaju se glazbenici, recimo popularni Mokarski tamburaši. Narodni guslar Marko Čolak iz Ledinca spjevao je guslarsku odu momcima s Pecare s porukom: “Osvojite treći Kup BiH!” 5200 zastava s klupskim grbom tiskano je i čekat će gledatelje na sjedalicama, pa je sigurno da će dekor i opći ugođaj pred početak utakmice i s te strane biti južnoamerički... Nogometaši i stručni stožer malo su odmaknuti od ove “gungule i općenarodne euforije”, za koju mnogi misle da nije baš previše zdrava:

- Ma, meni je normalno što se grad “zapalio”. Ne strahujem da će emocije negativno utjecati na moje igrače, baš suprotno... Momci su do finala prošli trnovitom stazom, preko Slobode, Zrinjskog, Željezničara...Sposobni su odigrati bez straha, kao što su odigrali i na Koševu. Bit će večeras slična utakmica. Očekujem da Sarajevo krene ofenzivno, mora zbog rezultata prve utakmice. A nama to odgovara. Nemamo namjeru braniti se, kaže trener Širokoga Goran Sablić:

- Nema puno tajni među klubovima, poznajemo se dobro. Analizirali smo prvi susret. Mislimo da večerašnji možemo odigrati još bolje. Pokušat ćemo dominirati, igrati presing, imati što veći posjed lopte. Što se sastava tiče, neće biti puno promjena. Luka Menalo ne može igrati zbog tri žuta kartona, Mario Marina zbog crvenog, Ivan Baraban zbog ozljede, dok Matej Sivrić nema pravo nastupa (igrao jesenas u kupu za Zrinjski), kaže Sabljić i dodaje:

- Wagner i Dino Ćorić nisu bili na Koševu zbog ozljeda, ali večeras su u konkurenciji. Vidjet ćemo hoće li jedan ili obojica početi susret ili ući naknadno...

Teška utakmica

Ovo bi moglo značiti da će utakmicu početi sastav: Bilobrk, Bralić, Pandža, Barišić, Ćorluka, Marković, Zlomislić, Lončar, Krstanović, Wagner, Čabraja. Na klupi će spremno čekati: Soldo, Brekalo, Nikić, Kožul, Ivanković, Repić, Ćorić...

- Moglo bi večeras biti teže nego na Koševu jer Sarajevo je “ranjeno” i mora zapeti. Ali, i mi ćemo zapeti i pokušati zabiti pogodak, što bi bio veliki korak k osvajanju naslova, rekao je za sarajevske medije, “kao stijena s Čvrsnice”, stameni i čvrsti branič Boris Pandža koji je sa Širokim osvajao naslov prvaka BiH, s Hajdukom hrvatski Kup:

- Lijepo bi bilo osvojiti Kup i upotpuniti kolekciju, rekao je.

Spomenuti susret počinje u 20 sati (Arenasport). Prva utakmica u Sarajevu završena je pobjedom Širokog od 1:0.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije