Svjetsko prvenstvo

Košarkašice BiH doživjele težak poraz od Kine (98:51)

23.09.2022.
u 08:14

Košarkašice Bosne i Hercegovine doživjele su težak poraz od favorizirane Kine u meču 2. kola skupne faze Svjetskog prvenstva, a konačan rezultat na kraju je glasio 98:51.

Naš tim dobro otvara meč i nakon prve trojke Jones, Knežević je pogodila za vodstvo od 5:0. Ipak, Kineskinje su to ubrzo anulirale, a onda serijom od 9:0 došle do preokreta, nakon čega je izbornik Lojo odmah napravio time-out.
Bh. igračice su u pojedinim trenucima previše žurile u napadu i lagano gubile loptu, a Kineskinje su to na početku odmah iskoristile te došle do prednosti od 15:10. Ipak, Jones je, dok je imala snage, bila odlična i nezaustavljiva pa smo ubrzo i mi napravili seriju od 6:0 i došli do preokreta i vodstva od 16:15.

Tada je izbornik Kine pozvao time-out i kao da se čitava utakmica okrenula u korist Kineskinja. Popravile su igru u obrani, bile ubojite u kontranapadima i šutevima za dva i tri poena, pa su do poluvremena uspjeli postići 26 poena i imati prednost od pet poena razlike.

Na početku druge četvrtine, Kineskinje prave novu seriju i ubrzo dolaze do dvocifrene prednosti, a nakon toga su u potpunosti preuzele kontrolu nad utakmicom.

Na poluvremenu je razlika iznosila čak 19 poena (31:50).

I u drugom poluvremenu, nismo gledali ništa drugo do sjajnu igru reprezentacije Kine. U trećoj četvrtini opet su bile izuzetno raspoložene, išao ih je šut za tri poena i za 10 minuta postigle su 32 poena, naspram 15 koliko je postigla Bosna i Hercegovina. Već tada je bilo jasno, ako je uopće bilo ikakve dileme, da će bh. tim doživjeti drugi poraz na Svjetskom prvenstvu.

Do kraja meča Kina je nastavila s odličnom igrom i nijednog trenutka nije dopustila Bosni i Hercegovini postizanje bilo kakvih laganih poena, pokazavši svoj puni potencijal i kvalitet. U konačnici, pobijedio je znatno bolji tim i ekipa koja je s razlogom favorit za medalju na Mundobasketu.

U reprezentaciji Kine najučinkovitija je bila Han koja je ubacila 18 poena, a pratila je Li koja je meč završila sa 17 ubačenih poena. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine najučinkovitija je bila Jones koja je ubacila 17 poena, Tavić je dodala 10, a Delić osam poena.

Naredni meč BiH igra u subotu u 10 sati protiv Južne Koreje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije