Prvenstvo Herceg Bosne

Košarkaši Posušja izjednačili omjer protiv Čapljine i idu na majstoricu

07.05.2016.
u 09:00

Četvrti susret za prvaka Lige Herceg Bosne između HKK Posušje i HKK Čapljina bio je neizvjestan i mnogi su to znali. Posuški su navijači napunili dvoranu jer su znali, svim srcem, da njihova potpora košarkašima na parketu mnogo znači.

To se potvrdilo i na tom susretu koji je započeo u grču i nesigurnosti s obje strane. Domaćima su trebale čak četiri minute za prvi koš. Prva je četvrtina završila u korist gostiju - 15:16. U nastavku su gosti bili malo uspješniji pod košem i brži u igri pa su stalno bili u maloj prednosti te su prvi dio susreta bili jači od domaćih (32:35) tricom Šafre u posljednjoj sekundi. Na početku treće četvrtine Posušani izjednačavaju, a tricom Leke i prvi put dolaze u prednost od pet, a potom i do plus osam razlike ( 43:35). Gosti preko opasnog Šafre smanjuju omjer, ali ipak su Posušani i na kraju treće četvrtine u prednosti od sedam koševa ( 55:48). Sve je neizvjesnije na parketu, a posuška publika je na nogama: “Hajmo, žuti!” i “Idemo u Čapljinu”…

Napetost raste, treneri se hvataju za glavu pri promašajima, ponekad prigovor sucima, ali sve teče sportskom dinamikom za pobjedu. Gosti su u blagoj prednosti i pred sami kraj susreta, a minutu i pol pred kraj, nakon vodstva Posušja, opasni Šafro izjednačuje na 60:60. Domaći Kovač pogađa, ali i Čapljinac Jelčić. No, tu je izvrsni Dominik Jukić koji pogađa za pobjedu i radost navijača (66:62). Kod domaćih najbolje je gađao koševe Dominik Jukić (20), potom Ramljak (12) te Kovač i Leko po 10 koševa. Sve je “pjevalo” od radosti i slavlja. Tribine su grmjele, a gosti su sportski čestitali domaćima. Sve su uveselile i plesačice Gruda i Posušja, posebice mala Posušanka Jelena Vranjković koja se pokazala i na Superspektaklu HRT-a.

Trener Mustapić je kratko izjavio kako je ovo još jedna potvrda vrijednosti posuške košarke i košarkaša koji sve daju za svoj grad i svoj kraj.

- Igrali smo s manje opterećenja od gostiju. Ovom smo pobjedom već napravili košarkaški podvig. Krećemo s nadom na majstoricu u subotu u Čapljinu, rekao je trener “žutih” Tihomir Mustapić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije