košarka

Košarkaši BiH izgubili od Češke

košarka
21.02.2019.
u 20:08

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Češke Republike sa 69:64 u susretu pretposljednjeg, 11. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini.

Susret nije imao rezultatski značaj za bh. tim, koji je s dvije pobjede i osam poraza ranije izgubio šanse za plasman na završni turnir najboljih svjetskih reprezentacija.

Česi su vodili tijekom cijelog susreta, ali bh. košarkaši su pokazali visoku razinu motivacije i požrtvovanosti u meču koji je više poslužio za uigravanje ekipe izbornika Vedrana Bosnića za naredni kvalifikacijski ciklus. 

Najefikasniji u timu Češke bio je Jaromir Bohacik sa 17 poena, dok se u reprezentaciji BiH istaknuo Aleksandar Lazić sa 16 poena. 

U nedjelju, 24. veljače bh. košarkaši će protiv reprezentacije Bugarske završiti ovaj kvalifikacijski ciklus.

U grupi K plasman na svjetsko prvenstvo ranije su izborile reprezentacije Francuske i Češke, dok se za posljednje mjesto koje vodi na smotru najboljih ekipa svijeta bore Rusi i Finci. Oni će putnika u Kinu odlučiti u međusobnom susretu koji će također biti odigran 24. veljače u ruskom Permu.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije